Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Sylwester na nartach

15 odpowiedzi w tym temacie

#1 pldmk8

• Użytkownik
  • 1 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 10 wrzesień 2010 - 19:58

Witam wybieram się w okresie sylwestrowym na deskę.
Ponieważ to dopiero mój 2 sezon na stoku nie mam pojęcia gdzie jechać.
W zeszłym roku byłem w Małym Cichym i bardzo mi się podobało ale nie chce jechać 2 raz w to samo miejsce.
Znajomi jadą do Szczyrku ale słyszałem że tam nie ma krzesełek są tylko orczyki z którymi mam problem...... Co sądzicie o Szczyrku ?
Ewentualnie jeżeli macie takie info a napewno macie napiszcie pare słów o Czechach o Slowacji i jak to wygląda cenowo ?
Dziekuje i pozdrawiam.

Edit tytułu

Użytkownik kiedar edytował ten post 10 wrzesień 2010 - 20:12

#2 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 10 wrzesień 2010 - 22:24

Co do Szczyrku, jest jedno krzesło - jeżdżący skansen w Ośrodku Czyrna-Solisko - COS.
Sylwester na nartach - piękna sprawa, corocznie sylwester organizowany jest w Korbielowie przy krześle BABA, swego czasu GAT przy Pilsku też organizował nocne jeżdżenie.
Rok rocznie coś dzieje się także w Wiśle, głównie przy mniejszych ośrodkach.
Co do Czech, niestety nie pomogę, ale na Słowacji sylwestrową lyžovačke organizuje Velka Raca w Oscadnicy, co do cen wszystko elegancko podane na ich www (www.velkaraca.sk)
Do Sylwestra jeszcze kawał czasu, także spokojnie zdążysz się zorganizować :zemdlal:

Pozdrawiam!

Użytkownik AdamSlask edytował ten post 10 wrzesień 2010 - 22:40

#3 SNOWflake

• Użytkownik
  • 8 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 25 listopad 2010 - 14:49

Witam;)
Ja w tamtym roku z kilkuosobową ekipą pojechałam do Krynicy. Samą noc sylwestrową spędziliśmy na Górze Parkowej (bynajmniej nie jeżdżąc ;)) Ale ogólnie pozostały tydzień pobytu śmigaliśmy na Jaworzynie. Jeśli tam nie byłeś, to stok jest dosyć fajny, ponad km trasy, średnio stromy, wyciąg gondolki ;)

#4 Myszoskoczek

• Użytkownik
  • 17 Postów:
  • Imię :Łukasz
  • Ulubiony stok:Pilsko/Korbielów
Reputacja: 1
+

Napisano 30 listopad 2010 - 15:31

Sylwester na śniegu? Praktykowałem raz i jednak na razie mam dość. Ciężko połączyć szampana, stok i alkohol ;-)

#5 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
Reputacja: 8
+

Napisano 24 wrzesień 2011 - 19:53

Krynica jest świetna! Jaworzyna też jest bardzo fajnym stokiem, ale czasami mam wrażenie niestety zaniedbanym,. Sporo muld, kamieni i nikt z tym nic nie robi. O ile na górze jest całkiem to na dole jest koszmar i walka na śmierć i życie. Niemniej jednak Krynica ma swój klimat i jest fajnym pomysłem na rozpoczęcie sezonu lub na krótkiego Sylwestra, kiedy nie opłaca się jechać za granicę. Fajnie jest jechać na wyjazd zorganizowany ze znajomymi, żeby nie było zbyt nuuudno :)

#6 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 27 wrzesień 2011 - 07:23

Wyświetl postUżytkownik Myszoskoczek dnia 30 listopad 2010 - 15:31 napisał

Sylwester na śniegu? Praktykowałem raz i jednak na razie mam dość. Ciężko połączyć szampana, stok i alkohol ;-)

praktykowałem wielokrotnie,
problem leży w ilości
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#7 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 27 wrzesień 2011 - 15:31

Wyświetl postUżytkownik jabol dnia 27 wrzesień 2011 - 07:23 napisał

Wyświetl postUżytkownik Myszoskoczek dnia 30 listopad 2010 - 15:31 napisał

praktykowałem wielokrotnie,
problem leży w ilości

Jan ja pierwszy raz w tym roku straciłem klamrę na butach. Nie ważne ile się wypiło nie powinno się jeździć na nartach nawet w sylwestra.
Co roku jestem zielencu na sylwestra i jest ok. Zapraszam Jan do nas.

#8 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 27 wrzesień 2011 - 18:09

Zgadzam się z faktem, że nie powinno się jeździć po alkoholu. Z tego co się orientuję można ukarać pijanego narciarza, o ile odpowiednie władze to skontroluje i wynik wyjdzie powyżej dopuszczalnej normy.

Ja zawsze żałowałam że wyciągi nie działają w Sylwestra ;/

#9 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
+

Napisano 27 wrzesień 2011 - 20:30

Wyświetl postUżytkownik Loli dnia 27 wrzesień 2011 - 18:09 napisał

Zgadzam się z faktem, że nie powinno się jeździć po alkoholu. Z tego co się orientuję można ukarać pijanego narciarza, o ile odpowiednie władze to skontroluje i wynik wyjdzie powyżej dopuszczalnej normy.

Masz rację Loli. Wklejam zdjęcie z sylwestra 2010/11.

Załączone pliki

#10 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 27 wrzesień 2011 - 23:24

Cześć
Ale wyciągi zazwyczaj działają w Sylwestra w juz na pewno zawsze działały i działają pierwszego. Zresztą można zawsze się dogadać z ekipą - przynajmniej u nas bo centerka małe.
W tej chwili zresztą szanujący się wyciąg, który nie organizuje Sylwestra to po prostu obciach a szkoda bo najfajniejsze są te niezorganizowane.
POzdro serdeczne
Mitek

#11 gajowy01

• Użytkownik
  • 167 Postów:
  • Narty:Kneissl WS SL, ZAI Classic, Scott SDR, Volkl RC, Atom Metron i SX
  • Imię :Krzysztof
  • Ulubiony stok:...alpejski ;)
  • Właściciel:+
  • Instruktor:+
Reputacja: 65
+

Napisano 28 wrzesień 2011 - 08:04

Zgadzam się z faktem, że nie powinno się jeździć po alkoholu.

Też zdecydowanie wolę jeździć po śniegu ;) :)

Z tego co się orientuję można ukarać pijanego narciarza, o ile odpowiednie władze to skontroluje i wynik wyjdzie powyżej dopuszczalnej normy.

Nie, tak to raczej nigdzie nie ma. W Polsce może się to zmienić wraz z nową ustawą (od nowego roku?) ale póki co brak przepisów wykonawczych, czyli brak rozporządzenia odpowiedniego ministra - jak będzie naprawdę trudno zgadywać :)

Owszem w Polsce działają, są organizowane czasem różne imprezy sylwestrowe przy wyciągach, nocne zjazdy, itp.
Są takie imprezy na paru podkrakowskich stokach... ale nie wiadomo skąd jest Loli więc trudno podpowiadać konkretne lokalizacje :)

#12 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 29 wrzesień 2011 - 13:47

Rossignol- dzięki za zdjęcie!

Ja np. będąc w Białce Tatrzańskiej i w Krynicy Górskiej nie widziałam żeby wyciąg był czynny w Sylwestra wieczorem, do 12! Jest czynny ale np. do 16 ;/

Nie wiem jak jest za granicą, bo wyjazdy to zwykle organizowaliśmy w ferie a nie w Sylwestra. W tym roku chcemy pojechać na jakiś obóz w grudniu. Zobaczymy, bo póki co nie ma oferty, która by nas interesowała.

#13 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
+

Napisano 29 wrzesień 2011 - 19:49

Spędzam na nartach rok rocznie sylwestra w Zieleńcu. Zawsze są tam organizowane 3 osobne imprezy na trzech stokach.

Imprezy organizują prawie wszystkie ośrodki w pobliżu : Czarna Góra, Kamienica,Lądek itd.

Cytat

Najhuczniej w Sudetach sylwestra obchodzić i objeżdżać będą narciarze w Zieleńcu. Wyciągi czynne są od godz. 20.00 do 1.00. Warto jednak zwrócić uwagę na to, u kogo się bawimy. Winerpol (4- i 6-osobowa kanapa oraz talerzyk czwórka) w ramach karnetu wycenionego na 60 złotych oferuje narciarzom zabawę przy muzyce DJ Gedo, pokaz sztucznych ogni, slalom z nagrodami i udział w konkursach. Za menu, na które składa się drink powitalny, pieczony prosiak, bigos, gorące napoje i piwo, zapłacimy dodatkowo 60 złotych. W Nartoramie (wyciągi: talerzykowy Patyczak N3, orczykowy Dwójka N2) jazda i menu kosztuje 85 złotych. Mieszko zaprasza na swoje trasy i wyciągi w ramach karnetu sylwestrowego wycenionego na 50 złotych. W sprzedaży mają być również karnety czasowe. W barach gościmy się na oddzielny rachunek.

Tekst pochodzi ze strony serwisu naszemiasto.pl
Tutaj link do całego art. : http://dolnyslask.na...rskim,id,t.html

Dołączona grafika

#14 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 29 wrzesień 2011 - 20:56

Pięknie to wygląda! Pomimo tego że mam 50 km do Wisły nigdy nie wybrałem się na Sylwestra na deskach - może czas to zmienić :D

#15 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 01 październik 2011 - 22:09

W Krynicy Górskiej wyciąg był zamknięty, podobnie w Białce Tatrzańskiej. Za granicą wyciągi w Sylwestra zamykają chyba szybciej... ok. 14?

Jeśli i teraz zaprzeczycie i okażę się, że jest inaczej to chyba załamię ręce i uznam, że jeżdżę w kiepskie miejsca. Szukamy oferty :)

#16 Frezja

• Użytkownik
  • 6 Postów:
Reputacja: 1
+

Napisano 30 październik 2011 - 00:19

Wyświetl postUżytkownik Loli dnia 01 październik 2011 - 22:09 napisał

Jeśli i teraz zaprzeczycie i okażę się, że jest inaczej to chyba załamię ręce i uznam, że jeżdżę w kiepskie miejsca. Szukamy oferty :)

Weź udział w konkursie TRAMP-ka to już będziesz miała problem z głowy z planowaniem Sylwestra. Tyle tylko, że tam nie PL a Włochy, ale myślę, że to do przełknięcia ;)

Użytkownik Frezja edytował ten post 30 październik 2011 - 00:23