Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Strój - co to za model?

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bartek2oo6

• Użytkownik
  • 3 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 08 wrzesień 2010 - 16:20

Witam!

Mam taki problem. Posiadam strój narciarski podarowany mi dawno, dawno temu przez kuzyna ale nigdy go nie używałem i niedawno sobie o nim przypomniałem, że leży gdzieś głęboko w szafie i teraz chciałbym go sprzedać. Problemem jest natomiast to, że nie wiem co to za model i stąd też nie wiem ile to może być warte. Strój czyli kurtka i spodnie są firmy Völkl natomiast załączam tylko zdjęcie kurtki bo spodnie są tej samej kolorystyki i tego samego, niewiadomego przeze mnie modelu. Przepraszam za złą jakość zdjęcia ale zostało ono zrobione na szybko telefonem komórkowym.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc a jeśli będą potrzebne jakieś inne zdjęcią czy coś to proszę dać znać :zemdlal:
Załączony plik  08092010_001_.jpg (384,87 KB)
Ilość pobrań: 41

#2 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
  • Imię :Roman-Alojzy-Ferdynand ..... do wyboru
  • Ulubiony stok:Wierchomla , Krynica , Palenica , Jurgów
Reputacja: 10
+

Napisano 08 wrzesień 2010 - 17:50

Jak dla mnie ten strój wygląda na jakiś model przedpotopowy , wystaw na Allegro zawsze się toś skusi :zemdlal:

#3 Bartek2oo6

• Użytkownik
  • 3 Postów:
+

Napisano 08 wrzesień 2010 - 18:05

Wyświetl postUżytkownik Łysy dnia 8.09.2010, 17:50 napisał

Jak dla mnie ten strój wygląda na jakiś model przedpotopowy , wystaw na Allegro zawsze się toś skusi ;)

Tak, model pewnie jest bardzo, bardzo stary bo był używany przez mojego kuzyna, który zakupił go w dawnych czasach i pewnie zmienił sobie na coś nowszego a mi dał mi ten strój ale, że ja nie mam nic wspólnego z nartami toteż leżał w szafie :zemdlal: Właśnie chcę go wystawić na Allegro ale po pierwsze nie wiem od jakiej ceny dać licytację bo nie wiem ile to może być warte a po drugie nie wiem nawet jak to opisać gdyż się na tym nie znam. Byłbym więc wdzięczny za jakąkolwiek pomoc w tym temacie :D

Użytkownik Bartek2oo6 edytował ten post 08 wrzesień 2010 - 18:10

#4 Bzyk

• Użytkownik
  • 406 Postów:
  • Narty:Fischer RX Fire
  • Imię :Rysiek
Reputacja: 53
+

Napisano 08 wrzesień 2010 - 19:09

zrób zdjęcie od środka, przeczytaj co jest napisane na metce

#5 Pit

• Administrator
  • 3811 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 889
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 07:47

Tutaj ciężko powiedzieć jaką cenę za to zaproponować. Możesz zrobić licytację z ograniczoną ceną minimum i się przekonać jakie jest zainteresowanie. Z drugiej strony możesz trafić na jakiegoś że tak powiem " jajcarza" który za bycie na stoku narciarskim oryginalnym...zapłaci słuszną jak dla Ciebie cenę.
Strój na jajcarskie, wieczorne i nie tylko zjazdy jest całkiem odlotowy.... jak na dzisiejszą modę narciarską.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#6 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 13:08

Jeżeli chcesz na tym zarobić, bo jak sądzę o to chodzi... to odwieś go tam, gdzie wisiał, jeżeli Ci nie zajmuje miejsca i odczekaj jeszcze kilka lat.... z każdym rokiem będzie nabierać wartości i zdarzyć się może jakiś, że jakiś fun, nie mylić z funcarvingiem :zemdlal: firmy Volki da Ci za niego kupę kasy! Teraz to tak jak napisał Pit, wystawić i czekać, co się wydarzy..., albo już ktoś padnie z wrażenia, albo ze śmiechu. Ja bym zaczekała...

Ola

P.S. cokolwiek się z tym ciuszkiem nie wydarzy daj znać, proszę, z czystej ciekawości.

#7 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 13:20

chopie daj sobie spokój z tym strojem....lepiej w tym sezonie wbij się w narty i dołącz do naszej rodziny narciarskiej :D ....a ten komplecik wystaw na alledrogo z wyjściem 1 zetafona i poczekaj jak będzie wyglądał sytuacja...obserwuj odwiedziny strony(dolny prawy róg strony) z Twoją aukcją i już...być może się jakiś humorysta trafi :zemdlal:

Ola Ty jajcaro ;)

#8 Bartek2oo6

• Użytkownik
  • 3 Postów:
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 16:13

Widzę, że trochę się ruszyło w tym temacie. Dzięki Olu za radę :zemdlal: Co do stroju to spoko, wiem że jest obciachowy i śmieszny ale był on kupowany bardzo, bardzo dawno temu (prawdopodobnie z początku lat 90') przez mojego kuzyna (o ile to był jego bo jeśli wuja to jeszcze dawniej) i kiedyś, też dawno temu robił porządki i podrzucił mi go ale ja, jako, że po pierwsze ten strój był na mnie za duży (miałem wtedy około 10 lat ;)) a po drugie z nartami nie miałem styczności to nie zrobiłem z niego nigdy żadnego pożytku tylko wrzuciłem do szafy i tam leżał i leżał aż w końcu postanowiłem się go pozbyć. Co do zarobku to nie liczę, że wpadnie mi za niego kupa kasy ale po co ma leżeć w szafie jak może ktoś się pokusi i da mi za niego kilkanaście marnych groszy :D
Co do Allegro natomiast to chciałbym go właśnie wystawić na licytację ale musiałbym go jakoś opisać no i dobrze byłoby gdybym wiedział co to za model bo na stroju kompletnie nigdzie tego nie ma.

Użytkownik Bartek2oo6 edytował ten post 09 wrzesień 2010 - 16:13

#9 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 16:26

nie ma i nie będzie , wystaw go do Lamusa na pewno znajdzie swoje miejsce !!!

#10 Pit

• Administrator
  • 3811 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 889
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 18:03

Co z metką jak prosił Bzyk ?
I co dokładnie jest napisane po prawej stronie, na dole ?

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#11 SNOWflake

• Użytkownik
  • 8 Postów:
+

Napisano 21 wrzesień 2010 - 12:29

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 9.09.2010, 18:03 napisał

no właśnie, ot może zupełnie zmienić postać rzeczy;)
Ale nie sądzę, żeby ktoś to kupił za większą kasę. No chyba, że faktycznie wstrzymasz się ze sprzedażą.

#12 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 21 wrzesień 2010 - 14:33

Wyświetl postUżytkownik SNOWflake dnia 21.09.2010, 13:29 napisał

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 9.09.2010, 18:03 napisał

no właśnie, ot może zupełnie zmienić postać rzeczy;)
Ale nie sądzę, żeby ktoś to kupił za większą kasę. No chyba, że faktycznie wstrzymasz się ze sprzedażą.

Trzymaj trzymaj , ciężka zima może się okazać że nie będzie czym w piecu palić :)