Skocz do zawartości

Strój - co to za model?

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bartek2oo6

• Użytkownik
  • 3 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 08 wrzesień 2010 - 16:20

Witam!

Mam taki problem. Posiadam strój narciarski podarowany mi dawno, dawno temu przez kuzyna ale nigdy go nie używałem i niedawno sobie o nim przypomniałem, że leży gdzieś głęboko w szafie i teraz chciałbym go sprzedać. Problemem jest natomiast to, że nie wiem co to za model i stąd też nie wiem ile to może być warte. Strój czyli kurtka i spodnie są firmy Völkl natomiast załączam tylko zdjęcie kurtki bo spodnie są tej samej kolorystyki i tego samego, niewiadomego przeze mnie modelu. Przepraszam za złą jakość zdjęcia ale zostało ono zrobione na szybko telefonem komórkowym.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc a jeśli będą potrzebne jakieś inne zdjęcią czy coś to proszę dać znać :zemdlal:
Załączony plik  08092010_001_.jpg (384,87 KB)
Ilość pobrań: 41

#2 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
  • Imię :Roman-Alojzy-Ferdynand ..... do wyboru
  • Ulubiony stok:Wierchomla , Krynica , Palenica , Jurgów
Reputacja: 10
+

Napisano 08 wrzesień 2010 - 17:50

Jak dla mnie ten strój wygląda na jakiś model przedpotopowy , wystaw na Allegro zawsze się toś skusi :zemdlal:

#3 Bartek2oo6

• Użytkownik
  • 3 Postów:
+

Napisano 08 wrzesień 2010 - 18:05

Wyświetl postUżytkownik Łysy dnia 8.09.2010, 17:50 napisał

Jak dla mnie ten strój wygląda na jakiś model przedpotopowy , wystaw na Allegro zawsze się toś skusi ;)

Tak, model pewnie jest bardzo, bardzo stary bo był używany przez mojego kuzyna, który zakupił go w dawnych czasach i pewnie zmienił sobie na coś nowszego a mi dał mi ten strój ale, że ja nie mam nic wspólnego z nartami toteż leżał w szafie :zemdlal: Właśnie chcę go wystawić na Allegro ale po pierwsze nie wiem od jakiej ceny dać licytację bo nie wiem ile to może być warte a po drugie nie wiem nawet jak to opisać gdyż się na tym nie znam. Byłbym więc wdzięczny za jakąkolwiek pomoc w tym temacie :D

Użytkownik Bartek2oo6 edytował ten post 08 wrzesień 2010 - 18:10

#4 Bzyk

• Użytkownik
  • 405 Postów:
  • Narty:Fischer RX Fire
  • Imię :Rysiek
Reputacja: 53
+

Napisano 08 wrzesień 2010 - 19:09

zrób zdjęcie od środka, przeczytaj co jest napisane na metce

#5 Pit

• Administrator
  • 3436 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 824
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 07:47

Tutaj ciężko powiedzieć jaką cenę za to zaproponować. Możesz zrobić licytację z ograniczoną ceną minimum i się przekonać jakie jest zainteresowanie. Z drugiej strony możesz trafić na jakiegoś że tak powiem " jajcarza" który za bycie na stoku narciarskim oryginalnym...zapłaci słuszną jak dla Ciebie cenę.
Strój na jajcarskie, wieczorne i nie tylko zjazdy jest całkiem odlotowy.... jak na dzisiejszą modę narciarską.

Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój...

#6 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1971 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 161
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 13:08

Jeżeli chcesz na tym zarobić, bo jak sądzę o to chodzi... to odwieś go tam, gdzie wisiał, jeżeli Ci nie zajmuje miejsca i odczekaj jeszcze kilka lat.... z każdym rokiem będzie nabierać wartości i zdarzyć się może jakiś, że jakiś fun, nie mylić z funcarvingiem :zemdlal: firmy Volki da Ci za niego kupę kasy! Teraz to tak jak napisał Pit, wystawić i czekać, co się wydarzy..., albo już ktoś padnie z wrażenia, albo ze śmiechu. Ja bym zaczekała...

Ola

P.S. cokolwiek się z tym ciuszkiem nie wydarzy daj znać, proszę, z czystej ciekawości.

#7 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 13:20

chopie daj sobie spokój z tym strojem....lepiej w tym sezonie wbij się w narty i dołącz do naszej rodziny narciarskiej :D ....a ten komplecik wystaw na alledrogo z wyjściem 1 zetafona i poczekaj jak będzie wyglądał sytuacja...obserwuj odwiedziny strony(dolny prawy róg strony) z Twoją aukcją i już...być może się jakiś humorysta trafi :zemdlal:

Ola Ty jajcaro ;)

#8 Bartek2oo6

• Użytkownik
  • 3 Postów:
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 16:13

Widzę, że trochę się ruszyło w tym temacie. Dzięki Olu za radę :zemdlal: Co do stroju to spoko, wiem że jest obciachowy i śmieszny ale był on kupowany bardzo, bardzo dawno temu (prawdopodobnie z początku lat 90') przez mojego kuzyna (o ile to był jego bo jeśli wuja to jeszcze dawniej) i kiedyś, też dawno temu robił porządki i podrzucił mi go ale ja, jako, że po pierwsze ten strój był na mnie za duży (miałem wtedy około 10 lat ;)) a po drugie z nartami nie miałem styczności to nie zrobiłem z niego nigdy żadnego pożytku tylko wrzuciłem do szafy i tam leżał i leżał aż w końcu postanowiłem się go pozbyć. Co do zarobku to nie liczę, że wpadnie mi za niego kupa kasy ale po co ma leżeć w szafie jak może ktoś się pokusi i da mi za niego kilkanaście marnych groszy :D
Co do Allegro natomiast to chciałbym go właśnie wystawić na licytację ale musiałbym go jakoś opisać no i dobrze byłoby gdybym wiedział co to za model bo na stroju kompletnie nigdzie tego nie ma.

Użytkownik Bartek2oo6 edytował ten post 09 wrzesień 2010 - 16:13

#9 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 16:26

nie ma i nie będzie , wystaw go do Lamusa na pewno znajdzie swoje miejsce !!!

#10 Pit

• Administrator
  • 3436 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 824
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 18:03

Co z metką jak prosił Bzyk ?
I co dokładnie jest napisane po prawej stronie, na dole ?

Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój...

#11 SNOWflake

• Użytkownik
  • 8 Postów:
+

Napisano 21 wrzesień 2010 - 12:29

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 9.09.2010, 18:03 napisał

no właśnie, ot może zupełnie zmienić postać rzeczy;)
Ale nie sądzę, żeby ktoś to kupił za większą kasę. No chyba, że faktycznie wstrzymasz się ze sprzedażą.

#12 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 21 wrzesień 2010 - 14:33

Wyświetl postUżytkownik SNOWflake dnia 21.09.2010, 13:29 napisał

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 9.09.2010, 18:03 napisał

no właśnie, ot może zupełnie zmienić postać rzeczy;)
Ale nie sądzę, żeby ktoś to kupił za większą kasę. No chyba, że faktycznie wstrzymasz się ze sprzedażą.

Trzymaj trzymaj , ciężka zima może się okazać że nie będzie czym w piecu palić :)