Cześć
Użytkownik mgr dnia 6.09.2010, 15:16 napisał
Witam, jestem średnio zaawansowanym narciarzem, na ten sezon chcę kupić własne buty narciarskie, używane lecz w dobrym stanie.
Chciałbym aby cena nie przekraczała 200zł - widać na allegro troszkę takich lecz niema mojego rozmiaru...
Na co dzień noszę buty 45.5 - są na mnie w sam raz nawet mogłyby być minimalnie mniejsze.
Proszę wasze opinie, wskazówki - na co patrzeć kupując buty w internecie i ewentualnie proszę o wasze propozycje jakiegoś sklepu, komisu internetowego
Będę wdzięczny
Pozdrawiam mgr
Drogi Rafale nistety ale kupno uzywanego buta nie jest najlepszym pomysłem. Takie buty zazwyczaj nie spełniają swojej funkcji tak w kwestii wygody, przekazywania siły na narty jak i ochrony. Buty narciarskie, tak jak każde inne dostosowują się do stopy użytkownika trwale a wygniecione buty będą mało komfortowe i nie będą dobrze trzymały stopy co odbije się na skuteczności jazdy.
Polecam:
Po pierwsze poszukac na forach wszystkiego co dotyczy sposobu dobierania butów narciarskich.
Po drugie udac sie do sklepu i porztymierzac buty, zorientowac sie w cenach - wcale nie muszą byc powalająće i mozna kupic wartościowy nowy but za niewiele więcej niż proponowane prze Ciebie 200 PLN.
Po trzecie - w wypadku gdy nie znajdziesz butów nowych w satysfakcjonująćej Cie cenie oprzeć sie jednak jeszcze na wypożyczeniu - koszt wypożyczenia butów gdy pożyczasz narty jest minimalny - i uskladac większą kwote na kupno buta, który posłuzy pare lat.
Pozdarwiam serdecznie
W razie pytań jeste do dyspozycji na priv.
Mitek