Napisano 30 sierpień 2010 - 12:05
Użytkownik o_andrzej dnia 30.08.2010, 12:48 napisał
A propo wypozyczania. Od kilku sezonow jezdzimy na alpejskie narty z siostra. Z roznych powodow nie zabiera swoich nart, tylko je wypozycza na miejscu. W czasie ostatniego wyjazdy w dol. Aosty, bylo z tym troche klopotow, bo codziennie zmienialismy osrodek, a w miejscowosci (Sainy Vincet), w ktorej mieszkalismy, wypozyczalni nie bylo. Codziennie wiec trzeba bylo wypozyczac i oddawac po dniu jazdy. Troche klopotliwe. Ale nawet takie codzinne kombinacje nie dawaly sie bardzo we znaki i mialy swoje plusy. Za kadym razem, troche z koniecznosci, byly to inne narty. I dzieki temu mogla wybrac te najlepsze, ktorymi okazaly sie jakies Dynastary (BTW musze sobie przypomniec jakie to byly, bo obiecalem jej takie wypatrzec w sprzedazy)
Przypomniał mi się pewien gość po poście Andrzeja. Otóż on jezdzi na nartach ponad 10 lat i w ogóle nie miał i nie ma swojej pary nart.
Tylko wypożyczalnie. Uważa to za same
plusy. Najnowsze modele co sezon i najmniejsze koszty w porównaniu z zakupem nowych nart. Nie chciałem w wierzyć, ale tak jest. Twierdzi że to opcjonalne w jego wypadku. Zastanawiałem się nad tym, mam inne zdanie od niego, ale jak widać można jezdzić wiele lat tylko na pożyczonych.
Odpada mu koszt zakupu, odpada mu problem z transportem nart, co rok najnowszy model !
Jeśli odbiegłem za mocno od tematu, to proszę na mnie nakrzyczeć czy tam cuś.
Użytkownik Pit edytował ten post 30 sierpień 2010 - 12:09
Giełda narciarska
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,