Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Narty dla młodej osoby 168cm, 65kg

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Piteros

• Użytkownik
  • 2 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 30 sierpień 2010 - 09:29

Witam serdecznie.

Sezon zimowy już tuż tuż :lol:) Dlatego powoli trzeba zacząć myśleć o nartach i odpowiednim sprzęcie na zimę. Nie mam zielonego pojęcia jakie firmy produkują porządne narty warte kupienia. Przeglądając strony natrafiłem na narty Rossignol. Czy te narty są wytrzymałe i będą mi służyć na nie jeden sezon? :hysterical: Ewentualnie jeśli macie jakieś propozycje innych nart to walcie :hysterical:) Wszystkie sugestie mile widziane :hysterical:

Pozdrawiam!

#2 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 30 sierpień 2010 - 09:38

Cześć

Wyświetl postUżytkownik Piteros dnia 30.08.2010, 11:29 napisał

Witam serdecznie.

Sezon zimowy już tuż tuż :lol:) Dlatego powoli trzeba zacząć myśleć o nartach i odpowiednim sprzęcie na zimę. Nie mam zielonego pojęcia jakie firmy produkują porządne narty warte kupienia. Przeglądając strony natrafiłem na narty Rossignol. Czy te narty są wytrzymałe i będą mi służyć na nie jeden sezon? :hysterical: Ewentualnie jeśli macie jakieś propozycje innych nart to walcie :hysterical:) Wszystkie sugestie mile widziane :hysterical:

Pozdrawiam!

Napisz cos więcej. Ile jeździsz, jak sie oceniasz?
Pozstaramy sie pomóc.
Pozdro

#3 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 30 sierpień 2010 - 09:40

Piteros, przeczytaj o odpowiedz, to sporo ułatwi:

http://www.kochamnarty.pl/Jesli-chcesz-dob...czytaj-t80.html

http://www.kochamnarty.pl/Poziom-umiejetno...rtach-t181.html

ps.
na stronie którą zalinkowałeś nie widzę nart Ros.

http://www.ultraskle...arty_rossignol/

Użytkownik Pit edytował ten post 30 sierpień 2010 - 09:57

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#4 Piteros

• Użytkownik
  • 2 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 30 sierpień 2010 - 14:03

Jestem baaaardzo początkujący :lol: Tzn chcę dopiero zacząć :hysterical:

Ups. Faktycznie ta strona nie ma tych nart :hysterical:
Kurde to może znacie jakieś porządne?

Ino polećcie jakieś łagodne stoki w Polsce, żeby człowiek od razu zjeżdżając się nie zabił :hysterical:

#5 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 30 sierpień 2010 - 14:20

Piterosie, jeśli chcesz dopiero zacząć i jesteś z okolic Krakowa lub Katowic, to łagodniejszego stoku niż w Paczółtowicach nie znajdziesz. Do nauki bardzo dobry. A tu znajdziesz potrzebne ci informacje i linki: http://www.kochamnar...owice-t976.html

Użytkownik kiedar edytował ten post 30 sierpień 2010 - 14:23

Żegnam!

#6 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 30 sierpień 2010 - 14:51

Jesli chcesz zaczac kup przede wszystkim,wygodne czteroklamrowe buty, wypozycz narty i znajdz dobrego instruktora.A potem sie zobaczy. :lol:

#7 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 30 sierpień 2010 - 15:18

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 30.08.2010, 15:51 napisał

Jesli chcesz zaczac kup przede wszystkim,wygodne czteroklamrowe buty, wypozycz narty i znajdz dobrego instruktora.A potem sie zobaczy. :hysterical:

Tak powinieneś zacząć również wg. mnie. Od zakupu butów narciarskich, dobrych skarpet, poleconego instruktora, karnetu, łatwego stoku. Jak nabierzesz przekonania że narty są lepsze od kobiety, wybierzemy jakiś odpowiedni model.
Nie można wykluczyć że pieprzniesz tym po pierwszej lekcji. A wtedy masz koszty, bo na randki w nordikach czy innych dobermanach przecież śmigał nie będziesz :lol:

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#8 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 30 sierpień 2010 - 18:23

Cześć
Koledzy radzą dobrze. Choc z kupnem butów poczekałbym jak już parę razy zjedziesz. Wtedy kupisz lepiej. Pamietaj aby ścisle stosować się do wskazań miarki i żw w butach mamay ZAWSZE UGIETE NOGI W KOLANACH. Poszukaj w tematach o doborze butów - to najważniejszy element wyposażenia.
Pozdro