Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Wisła - Nowa Osada - Wróblonki

66 odpowiedzi w tym temacie

#61 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 22 grudzień 2009 - 06:47

Wyświetl postUżytkownik matiash dnia 21.12.2009, 23:25 napisał

Dziękuję bardzo za zaproszenie, chętnie ale niestety w okresie świątecznym nie będzie mnie w Polsce.
PS. Nawet po drodze by było :)

Proszę, jak to się niektórym powodzi :)
Tak czy tak szkoda, ale potem organizujemy się po Nowym Roku, może wtedy będziesz mógł!!! :alegosc:

Ola

P.S. I nie dziękuj za zaproszenie, bo to nie na zaproszenia, tylko każdy, kto ma ochotę to zapina sanki i jedzie!!! oczywiście po wpłaceniu wpisowego, :thumbsup: najlepiej na moje konto, bo ja ze wszystkich tutaj najuczciwsza jestem, :alegosc: a żeby nie było najlepiej wpłać już teraz będziesz miał na "zaś" :alegosc:

P.S.1. I witaj w gronie "pokręconych" :aaaaa:

#62 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 28 grudzień 2009 - 11:26

Wrzucam dla potomnych link do relacji. Tak dla systematyczności i przyszłości informacji. W wypadku opcji :szukaj, będzie łatwiej. Nowa Osada po powrocie.

http://www.kochamnarty.pl/Wisla-na-swieta-...t=20#entry11511

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#63 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
+

Napisano 29 grudzień 2009 - 09:36

A ja się skazuję tym postem może na publiczny lincz, ale co tam :thumbsup:

Nie podzielam w pełni entuzjazmu tych, którzy uważają, że nowa Osada jest idealna do nauki... Stok jest w miarę szeroki, a na pewno szerszy niż był przed przebudową (wiem, od Adasia Sląskiego), ale... Stojąc na dole nie widać górnego odcinka... dlaczego? Bo ułożony jest schodowo, tzn. ma 3 miejsca, które zasłaniają to, co na dole. Jadąc ze szkółką, czy instruktorem, czy nawet swoim wolnym, początkowym tempem, szerokim łukiem, narażamy się na szybszego narciarza, który wyłaniając się ze schodka zwyczajnie nas nie widzi. Ja kilkakrotnie wyskoczyłam i musiałam dość szybko szukać miejsca do ominięcia szkółki, dzieciaczka czy uczącego się narciarza. Może gdy jest mniej ludzi... Dodatkowo na jednym z odcinków, który jest mocno nasłoneczniony, śnieg się szybciej topił, sporo ludzi tam leżało lub zwyczajnie siedziało i tam tez trzeba było wyhamować, że nie zrobić sobie i innym kuku, w tym miejscu najszybciej zrobiły się muldy... i sporo ludzi tam stawało, leżało lub usiłowało przejechać.
Moja opinia. Na pierwszy raz polecałabym Rowienki lub mały orczyk na Stożku, zdecydowanie bezpieczniej.

Pozdrawiam, Ola

#64 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 29 grudzień 2009 - 09:53

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 29.12.2009, 10:36 napisał

Moja opinia. Na pierwszy raz polecałabym Rowienki lub mały orczyk na Stożku, zdecydowanie bezpieczniej.

Pozdrawiam, Ola

Muszę sprostować :alegosc: Rówienki to wyciąg w dolinie Jawornika - na przeciwko Soszowa (też kiedyś myliłem Soszów i Stożek :alegosc: )
Świetny park tam mają! Jedynym minusem jest dość "twardy" orczyk, tzn. lubi szarpnąć, co może powodować upadki początkujących.
Najlepszy chyba na tą chwilę wyciąg dla początkujących (pod względem szerokości, nachylenia) to Klepki, zainteresowanych odsyłam : http://www.kochamnar...lepki-t139.html

Pozdrawiam! :thumbsup:

#65 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
+

Napisano 29 grudzień 2009 - 21:20

Wyświetl postUżytkownik AdamSlask dnia 29.12.2009, 9:53 napisał

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 29.12.2009, 10:36 napisał

Pozdrawiam, Ola

Muszę sprostować :alegosc: Rówienki to wyciąg w dolinie Jawornika - na przeciwko Soszowa (też kiedyś myliłem Soszów i Stożek :alegosc: )
Świetny park tam mają! Jedynym minusem jest dość "twardy" orczyk, tzn. lubi szarpnąć, co może powodować upadki początkujących.
Najlepszy chyba na tą chwilę wyciąg dla początkujących (pod względem szerokości, nachylenia) to Klepki, zainteresowanych odsyłam : http://www.kochamnar...lepki-t139.html

Pozdrawiam! :thumbsup:

ale ja nic nie pomyliłam.... pełna świadomość i premedytacja... Rowienki owszem pod Soszowem i orczyk na Stożku, stojąc przodem do czerwonej trasy... patrz na prawo, za okrągłym barem..., tak?

Ola

#66 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 29 grudzień 2009 - 21:28

Zwracam honory po stokroć! :thumbsup:
Nie doczytałem słowa "lub", proszę wybaczyć ten brak czytania ze zrozumieniem (a matura coraz bliżej...)

:alegosc:

#67 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
+

Napisano 29 grudzień 2009 - 21:33

Wyświetl postUżytkownik AdamSlask dnia 29.12.2009, 21:28 napisał

Zwracam honory po stokroć! :alegosc:
Nie doczytałem słowa "lub", proszę wybaczyć ten brak czytania ze zrozumieniem (a matura coraz bliżej...)

:alegosc:

nic to matura :aaaaa: , pięknie na nartach jeździsz i to się liczy :thumbsup: :alegosc:

kwiaty jak zawsze chętnie, są w wazonie....

Ola