Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Pierwsze narty free

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
72 odpowiedzi w tym temacie

#1 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 06 sierpień 2010 - 05:46

Witam!

W tamtym roku spróbowałam jazdy poza trasą. O doznaniach już było :hysterical: Sezon się zbliża i pojawia się pytanie o sprzęt. Jak sądzę mój nie bardzo się nadaje. Jakie narty powinnam mieć do zabawy w tym roku? Czy buty mogą być te same do trasy i poza nią?

Pozdrawiam, Ola

#2 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 909 Postów:
  • Narty:Fischer RC4 Race SC
Reputacja: 55
+

Napisano 06 sierpień 2010 - 07:40

Takie ;)
http://k2skis.com/sk...venture/pontoon
Jak szaleć to szaleć :hysterical:

A na poważniej: powiedz chłopakom na początek, czy chcesz wędrować jak Peregrin, czy tylko czasem obok trasy śmignąć ;)
pozdrawiam
Jarek

#3 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 06 sierpień 2010 - 07:42

A ja dziś w złej formie (niewyspany) i jak przeczytałem tytuł tematu, to pomyślałem, że Olka chce choć raz dostać narty za free :hysterical: ;) ;)
Żegnam!

#4 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
Reputacja: 25
+

Napisano 06 sierpień 2010 - 08:16

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 6.08.2010, 9:42 napisał

A ja dziś w złej formie (niewyspany) i jak przeczytałem tytuł tematu, to pomyślałem, że Olka chce choć raz dostać narty za free :hysterical: ;) ;)

...ja też tak pomyślałam... :)

#5 Narciarz

• Użytkownik
  • 465 Postów:
  • Narty:Kneissl, Duel, Kessler, ZAI
Reputacja: 95
+

Napisano 06 sierpień 2010 - 08:22

To ja nieskromnie zaproponuję.
http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcj...;id_modelu=4055
Rock Star
http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcj...;id_modelu=4037
TT
Narty Szwajcarskiej firmy Kessler model The Spirit.
Narty Szwajcarskiej firmy ZAI modele Tila i Laisa. :hysterical:

Użytkownik Robert J edytował ten post 06 sierpień 2010 - 08:24

#6 kika

• Użytkownik
  • 55 Postów:
  • Narty:Blizzard: kobiece ładne ;-D
  • Imię :Agnieszka
Reputacja: 21
+

Napisano 06 sierpień 2010 - 08:22

widać dzisiaj więcej tu niezbyt wyspanych :hysterical:

Wolę błędy entuzjasty od obojętności mędrca. /A.France/

#7 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
+

Napisano 06 sierpień 2010 - 09:34

Wyświetl postUżytkownik JarekS dnia 6.08.2010, 8:40 napisał

A na poważniej: powiedz chłopakom na początek, czy chcesz wędrować jak Peregrin, czy tylko czasem obok trasy śmignąć ;)

no właśnie! Jak Peregrin to jestem cienias jeszcze! :) Bardziej raz na czas, jako początkująca "poza". Poza tym pojęcia nie mam na co mam zwracać uwagę? Jakie mają być długie? Szerokie? Wiązanie? Buty? ;)

Ewa, Darek.... jak będzie za free to ja się nie obrażę, a wręcz :) ;) :hysterical:

Ola

#8 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 06 sierpień 2010 - 09:46

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 6.08.2010, 10:34 napisał

no właśnie! Jak Peregrin to jestem cienias jeszcze! ;) Bardziej raz na czas, jako początkująca "poza". Poza tym pojęcia nie mam na co mam zwracać uwagę? Jakie mają być długie? Szerokie? Wiązanie? Buty? :)

Ewa, Darek.... jak będzie za free to ja się nie obrażę, a wręcz ;) :D :)

Ola

My za free też nic nie mamy na przeciw :) :hysterical:
Żegnam!

#9 Narciarz

• Użytkownik
  • 465 Postów:
  • Narty:Kneissl, Duel, Kessler, ZAI
Reputacja: 95
+

Napisano 06 sierpień 2010 - 15:02

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 6.08.2010, 11:34 napisał

no właśnie! Jak Peregrin to jestem cienias jeszcze! :) Bardziej raz na czas, jako początkująca "poza". Poza tym pojęcia nie mam na co mam zwracać uwagę? Jakie mają być długie? Szerokie? Wiązanie? Buty? ;)

Ewa, Darek.... jak będzie za free to ja się nie obrażę, a wręcz :) ;) :hysterical:

Ola

To wszystko zależy gdzie chcesz na nich jeździć?
Na przygotowanym stoku i po za nim od czasu do czasu?
Tylko poza stokiem?
A może tylko w bardzo głębokim śniegu i do tej jazdy są jeszcze inne modele nart prawie proste dechy szerokie pod butem np.
Duel Hunter Dł. 165, Talia 135-110-125, R38m.
Podstawowe elementy na które musisz zwrócić uwagę to długość nart, elastyczność nart, szerokość pod butem.
Np. w przypadku nart firmy Kneissl wszystko jest opisane na boku narty (ABS) do jakich warunków dany model jest przeznaczony np.
model Kneissl Freeride ma podane parametry Power 100% On/Off Piste 100%/90%.
Narty Kessler The Spirit jak dla mnie po ostatnich testach są godne uwagi.
Nadają się na trasę i poza trasę bardzo uniwersalne narty.

Użytkownik Robert J edytował ten post 06 sierpień 2010 - 16:40

#10 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 06 sierpień 2010 - 17:53

Jesli nie planujesz helinartowania na Alasce ani jazdy po poduszkach w Kanadzie do przystokowego off-piste wystarcza dobre all-mountain.W Twoim przypadku polecam dl 165-170cm i tak ok 75-85mm pod butem.Co do konkretnych modeli to sie nie wypowiem bo to juz sprawa gustu ale rzuc okiem na serie Peak Heada.Butow zmieniac nie musisz bo sa ladne wiec po co.
P.S.A prywatnie to i tak zdecydowalbym sie na jakies twin-tipy.Narte na twarde juz masz wiec czemu nie sprobowac czegos nowego a i wzorki na nartach tego typu ladne.

#11 Pit

• Administrator
  • 3809 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 888
+

Napisano 07 sierpień 2010 - 07:16

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 6.08.2010, 18:53 napisał

Jesli nie planujesz helinartowania na Alasce ani jazdy po poduszkach w Kanadzie do przystokowego off-piste wystarcza dobre all-mountain.W Twoim przypadku polecam dl 165-170cm i tak ok 75-85mm pod butem.Co do konkretnych modeli to sie nie wypowiem bo to juz sprawa gustu ale rzuc okiem na serie Peak Heada.Butow zmieniac nie musisz bo sa ladne wiec po co.
P.S.A prywatnie to i tak zdecydowalbym sie na jakies twin-tipy.Narte na twarde juz masz wiec czemu nie sprobowac czegos nowego a i wzorki na nartach tego typu ladne.

Jeśli wystarczą dobre all, to nie ma problemu. Stoją w domu, dopasowane długością i szerokością.

Cytat

twin-tipy
, hm ciekawe może to być doświadczenie !

Użytkownik Pit edytował ten post 07 sierpień 2010 - 07:16

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#12 Somedude

• Użytkownik
  • 110 Postów:
  • Narty:Kneissl,Duel, Zai, Kessler ..
  • Imię :Piotrek
  • Ulubiony stok:Patriotycznie lubię Wisłę i Ustroń ..
Reputacja: 18
+

Napisano 07 sierpień 2010 - 12:39

Dokłądnie,twin tipy w puchu się przydają, bo można nieźle sobie poskakać a jakoś na nie podgiętej desce z tyłu sobie tego nie wyobrażam.
Teraz kolejna sprawa.. można iśc w typowo narty do Back Country ale czy to ma sens jak na tym nie pośmigasz na trasie? Tu rzeczywiście Kessler wyszedł na przeciwko bo zrobił narty uniwersalne nad którymi sam się zastanawiam.
Co nas nie zabije to nas wzmocni ..

#13 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 07 sierpień 2010 - 13:03

to ja tak z własnego podwórka ;) ....szukam wlaśnie twin-tipy dla chłopaka wz 164 waga 51 kg i umiejętności...hmmm chwilami większe od taty :hysterical: ....mają właśnie służyć jako narty do zabawy(jazda tyłem,skoki) a przy okazji ciągnie go poza trasę ;) ....nie muszą być nówki sztuki bo rośnie i po sezonie może być po ptokach....co o tym sądzicie....jaka długość,czy jeszcze juniorskie czy może dla dorosłego?

#14 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 07 sierpień 2010 - 14:01

Wyświetl postUżytkownik funcarving dnia 7.08.2010, 15:03 napisał

to ja tak z własnego podwórka ;) ....szukam wlaśnie twin-tipy dla chłopaka wz 164 waga 51 kg i umiejętności...hmmm chwilami większe od taty :hysterical: ....mają właśnie służyć jako narty do zabawy(jazda tyłem,skoki) a przy okazji ciągnie go poza trasę ;) ....nie muszą być nówki sztuki bo rośnie i po sezonie może być po ptokach....co o tym sądzicie....jaka długość,czy jeszcze juniorskie czy może dla dorosłego?

Na poczatek kup jakies uzywki,sam tak zrobilem.Jak do nauki skokow i trickow to wydaje mi sie z dl ok 160cm i ok85 pod butem ale specjalista od freestylu nie jestem.

Cytat

Dokłądnie,twin tipy w puchu się przydają, bo można nieźle sobie poskakać a jakoś na nie podgiętej desce z tyłu sobie tego nie wyobrażam.
Teraz kolejna sprawa.. można iśc w typowo narty do Back Country ale czy to ma sens jak na tym nie pośmigasz na trasie? Tu rzeczywiście Kessler wyszedł na przeciwko bo zrobił narty uniwersalne nad którymi sam się zastanawiam.

Typowe Backountry to nie ale wiekszosc twin-tipow dzieki twardemu srodkowi narty i miekkim dziobom dobrze sprawuje sie na trasie czy muldach.Dlatego narty z tej grupy powoli wypychaja typowe all-mountain.Naturalnie przed zakupem polecam jazde probna.

Użytkownik pytek 23 edytował ten post 07 sierpień 2010 - 14:03

#15 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
+

Napisano 08 sierpień 2010 - 08:26

to ja chcę twin tipy! :hysterical: tylko proszę o pomoc jakie?

Ola

#16 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 909 Postów:
  • Narty:Fischer RC4 Race SC
Reputacja: 55
+

Napisano 08 sierpień 2010 - 10:41

Niebieskie. :hysterical:
pozdrawiam
Jarek

#17 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 08 sierpień 2010 - 11:19

Cześć

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 8.08.2010, 10:26 napisał

to ja chcę twin tipy! :hysterical: tylko proszę o pomoc jakie?

Ola

Takie jakie Ci wpadną w rekę za trzy stówy jak mają być głównie do jazdy to równe wzrostowi lub większe jak do tańczenia to -20.
Miłej zabawy.
Pozdro

#18 Somedude

• Użytkownik
  • 110 Postów:
  • Narty:Kneissl,Duel, Zai, Kessler ..
  • Imię :Piotrek
  • Ulubiony stok:Patriotycznie lubię Wisłę i Ustroń ..
Reputacja: 18
+

Napisano 08 sierpień 2010 - 13:27

No może nie za 300 zł bo tyle to nawet dobre wiązanie nie kosztują, ale jak używki to koło 1 tyś myślę z da radę. Nowe .. zależy od firmy.
Co nas nie zabije to nas wzmocni ..

#19 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 08 sierpień 2010 - 15:29

No o tej porze roku to dobre uzywki ciezko znalezc.Ola bierz te,ktore sie Tobie spodobaja dlugosc juz wiesz szerokosc tez.
Pare propozycji:
http://www.rossignol.com/GB/trixie80_RA9SP...is-freeski.html
http://www.head.com/ski/ski.php?region=eu&...men&id=3111
http://www.volkl.com...attiva/skis.php (model cosmo)
P.S.Przydalby sie Wojar bo on na twin-tipach sie zna na pewno.

Użytkownik pytek 23 edytował ten post 08 sierpień 2010 - 15:59

#20 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 08 sierpień 2010 - 17:39

Cześć

Wyświetl postUżytkownik machu dnia 8.08.2010, 15:27 napisał

No może nie za 300 zł bo tyle to nawet dobre wiązanie nie kosztują, ale jak używki to koło 1 tyś myślę z da radę. Nowe .. zależy od firmy.

Chcesz to załatwię nawet za 200 tylko bliżej sezonu albo w sezonie.
Pozdro