Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Wyjazd listopadowy 20-27.11.2010 r.

271 odpowiedzi w tym temacie

#41 deczko inny

• Użytkownik
  • 1263 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 967
+

Napisano 09 sierpień 2010 - 09:03

Wyświetl postUżytkownik jabol dnia 9.08.2010, 8:34 napisał

lubię najdłuższe trasy, prawdopodobnie w listopadzie będzie jeszcze nie przejezdna

Najprawdopodobniej tak będzie, choć kiedyś udało mi się nią zjechać początkiem grudnia na zakończenie dnia. Do przyjemności ten zjazd jednak się nie zaliczał, ponieważ jechałem w towarzystwie połowy populacji Austryjaków i nie tylko. Na początku były kopy śniegu i lód, a na końcu kamienie.

Użytkownik deczko inny edytował ten post 09 sierpień 2010 - 09:26

#42 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 09 sierpień 2010 - 14:28

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 9.08.2010, 10:02 napisał

Wyświetl postUżytkownik funcarving dnia 6.08.2010, 11:10 napisał

i jak tu nie jechać Kochani jak takie rzeczy się ogląda

Ten film pokazuje ciekawostkę, czyli najdłuższą Sztubajową opcję trasy ubitej, z największą różnicą poziomów. Start ponad 3200, meta 1700 z hakiem.
Prezesie! Na samej górze, tam gdzie startuje narciarz filmowiec można odbić w prawo i zjechać na fragment pozatrasowy. Przymierzam się do tego w sumie króciutkiego, bo ok. 300 m. (w tym 100 m pionu) zjazdu bardzo długo, ale jakoś nie mam odwagi, więc może Ty?
Zjeżdżają tam kobiety z dziećmi na ręku, oraz emeryci i renciści, a ja jak podszedłem i popatrzyłem w dół... zawróciłem na ubite :hysterical:

Jezeli warunki pozwola to na pewno odbije poza trase.Mam nadzieje,ze podolam wyzwaniu.

#43 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 10 sierpień 2010 - 07:23

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 9.08.2010, 15:28 napisał

Jezeli warunki pozwola to na pewno odbije poza trase.Mam nadzieje,ze podolam wyzwaniu.

nie zapominaj, że będziesz miał balast :hysterical: ;)

#44 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 10 sierpień 2010 - 13:57

końcówka trasy z obowiązkowym pampersem :hysterical:

#45 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 10 sierpień 2010 - 15:52

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 10.08.2010, 9:23 napisał

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 9.08.2010, 15:28 napisał

nie zapominaj, że będziesz miał balast :hysterical: ;)

Z takim balastem to tylko wieksza frajda bedzie.

Cytat

końcówka trasy z obowiązkowym pampersem hysterical.gif

Oby pampers nie byl potrzebny przez cala trase.

#46 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 11 sierpień 2010 - 14:59

A jak posadzimy troche drzew na Stubaju to bedzie tak:

#47 van90

• Użytkownik
  • 63 Postów:
  • Narty:Plastikowo-drewniane
  • Imię :Jacek
Reputacja: 54
+

Napisano 11 sierpień 2010 - 22:27

Witam wielbicieli i wielbicielki :hysterical: białego szaleństwa i jesli można skorzystać z tak ciekawej propozycji to bardzo chętnie piszę się na taki wyjazd. Pozdrawiam
Dołączona grafika

#48 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
+

Napisano 12 sierpień 2010 - 07:13

Wyświetl postUżytkownik van90 dnia 11.08.2010, 23:27 napisał

Witam wielbicieli i wielbicielki ;) białego szaleństwa i jesli można skorzystać z tak ciekawej propozycji to bardzo chętnie piszę się na taki wyjazd. Pozdrawiam

Jacek! Pewnie, że można! dopisujemy do listy poniżej, musimy jedynie dogadać logistykę.... ;) Jesteś z Poznania... to lepiej Ci jechać przez Niemcy..., ale tak sam?

Aktualna lista:

1. Osetia ;) :)
2. Pit
3. Pytek
4. funcarving
5. funcarvin & syn
6. kiedar
7. kika
8. szokobons
9. Van 90

jest nas już 9 lub 6, zależy, co kiedarowo wymyśli, żeby nie jechać :hysterical:

bardzo ładnie to wygląda!!!!

#49 van90

• Użytkownik
  • 63 Postów:
  • Narty:Plastikowo-drewniane
  • Imię :Jacek
Reputacja: 54
+

Napisano 12 sierpień 2010 - 22:18

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 12.08.2010, 9:13 napisał

Wyświetl postUżytkownik van90 dnia 11.08.2010, 23:27 napisał

Witam wielbicieli i wielbicielki ;) białego szaleństwa i jesli można skorzystać z tak ciekawej propozycji to bardzo chętnie piszę się na taki wyjazd. Pozdrawiam

Jacek! Pewnie, że można! dopisujemy do listy poniżej, musimy jedynie dogadać logistykę.... :) Jesteś z Poznania... to lepiej Ci jechać przez Niemcy..., ale tak sam?

Aktualna lista:

1. Osetia ;) :)
2. Pit
3. Pytek
4. funcarving
5. funcarvin & syn
6. kiedar
7. kika
8. szokobons
9. Van 90

jest nas już 9 lub 6, zależy, co kiedarowo wymyśli, żeby nie jechać :hysterical:

bardzo ładnie to wygląda!!!!

DZiękuje za wpisanie mnie na listę ;) oczywiście że trzeba dogadac logistykę bo marna idea jechac samemu. Pozdrawiam
Dołączona grafika

#50 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
+

Napisano 16 sierpień 2010 - 14:37

Wyświetl postUżytkownik van90 dnia 12.08.2010, 23:18 napisał

DZiękuje za wpisanie mnie na listę :hysterical: oczywiście że trzeba dogadac logistykę bo marna idea jechac samemu. Pozdrawiam

jest jeszcze chwila czasu! Skończą się wakacje i pewnie jeszcze ktoś się skusi na otwarcie sezonu! ;) Tak czy siak to sobie poradzimy! Kto jak nie my ;)

#51 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
+

Napisano 20 sierpień 2010 - 12:22

to tak dla przeciwwagi do Wilde Grubn im Stubaital http://www.youtube.com/watch#!v=gd1Kag...feature=related pełna rekreacja dla takich tetryków jak ja :lol:

#52 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 21 sierpień 2010 - 13:15

Wyświetl postUżytkownik funcarving dnia 20.08.2010, 14:22 napisał

to tak dla przeciwwagi do Wilde Grubn im Stubaital http://www.youtube.com/watch#!v=gd1Kag...feature=related pełna rekreacja dla takich tetryków jak ja :lol:

Jak mialem 6 lat i obserwowalem tak jezdzacych panow to marzylem zeby tak jezdzic.Gracja i klasa.

#53 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 24 sierpień 2010 - 10:53

Ponieważ Oli się nie odmawia, to zgodnie z jej prośbą :lol: ujawniam wielką tajemnicę :hysterical:

Oto natry pytkowe na listopad :hysterical:

P.S.
Prezes mam nadzieje się ucieszy - podobno ich jeszcze nie widział :hysterical:
Żegnam!

#54 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
+

Napisano 24 sierpień 2010 - 13:09

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 24.08.2010, 12:53 napisał

Ponieważ Oli się nie odmawia, to zgodnie z jej prośbą :lol: ujawniam wielką tajemnicę :hysterical:

Oto natry pytkowe na listopad :hysterical:

Załącznik P8240251.JPGZałącznik P8240254.JPG

P.S.
Prezes mam nadzieje się ucieszy - podobno ich jeszcze nie widział :hysterical:

super też takie chcę....szukam dla syna freestyli,twin-tipów....może w Krakowie jakiś sklep ze sprzętem narciarskim już ma jakąś ofertę...mogą być oczywiście używki......

#55 Pit

• Administrator
  • 3813 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 24 sierpień 2010 - 13:59

Chyba tanie, bo pomazane markerem przez dziecko. Bachora nikt nie pilnował.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#56 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 24 sierpień 2010 - 15:24

I takim oto sposobem kochani forumowicze zobaczyliscie moje cuda zanim ja to uczynilem.Przygotowany bylem na model z wczesniejszego roku a tu mila niespodzianka.

#57 Pit

• Administrator
  • 3813 Postów:
+

Napisano 24 sierpień 2010 - 15:42

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 24.08.2010, 16:24 napisał

I takim oto sposobem kochani forumowicze zobaczyliscie moje cuda zanim ja to uczynilem.Przygotowany bylem na model z wczesniejszego roku a tu mila niespodzianka.

Są czaderskie. Ciekawe jak się spiszą ? Szerszych nie było ? Męskich ?

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#58 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
+

Napisano 24 sierpień 2010 - 15:48

dasz się "karnąć" ? :lol:

fajowskie są, design wprost genialny jak dla mnie! Sama bym takie chciała... :hysterical:

#59 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 24 sierpień 2010 - 15:52

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 24.08.2010, 17:42 napisał

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 24.08.2010, 16:24 napisał

Są czaderskie. Ciekawe jak się spiszą ? Szerszych nie było ? Męskich ?

Meskie byly ale te damskie 92mm pod butem na razie wystarczy.A tak naprawde chcialem ciut krotsze ale cena mnie przekonala.

Cytat

dasz się "karnąć" ?

No ba!Mozesz sobie nawet fotke z nimi pstryknac. :lol:

#60 Pit

• Administrator
  • 3813 Postów:
+

Napisano 24 sierpień 2010 - 16:27

Cytat

A tak naprawde chcialem ciut krotsze ale cena mnie przekonala.

Ale z tym to przecież nie ma problemu. Dobra piłka i sobie skrócisz do jakiej chcesz długości.

Załączone pliki

• Załączony plik  p.jpg (37,48 KB)
    Ilość pobrań: 6

Użytkownik Pit edytował ten post 24 sierpień 2010 - 16:28

Giełda narciarska