Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Wyjazd listopadowy 20-27.11.2010 r.

271 odpowiedzi w tym temacie

#61 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 24 sierpień 2010 - 16:50

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 24.08.2010, 18:27 napisał

Cytat

A tak naprawde chcialem ciut krotsze ale cena mnie przekonala.

Ale z tym to przecież nie ma problemu. Dobra piłka i sobie skrócisz do jakiej chcesz długości.

Jesli chodzi o pilki, to ja preferuje takie:

Załączone pliki

#62 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 24 sierpień 2010 - 18:53

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 24.08.2010, 15:59 napisał

Chyba tanie, bo pomazane markerem przez dziecko. Bachora nikt nie pilnował.

uśmiałem się z synem z tego markera jak mu pokazałem te cud-deseczki :lol:

#63 van90

• Użytkownik
  • 63 Postów:
  • Narty:Plastikowo-drewniane
  • Imię :Jacek
Reputacja: 54
+

Napisano 24 sierpień 2010 - 23:35

ale super odjazdowe dechy :lol:
Dołączona grafika

#64 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 25 sierpień 2010 - 08:10

Wyświetl postUżytkownik funcarving dnia 24.08.2010, 14:09 napisał

super też takie chcę....szukam dla syna freestyli,twin-tipów....może w Krakowie jakiś sklep ze sprzętem narciarskim już ma jakąś ofertę...mogą być oczywiście używki......

Pawle czy coś czynne jest nie wiem ale podpowiem gdzie zobaczyć za używkami - w sezonie mieli mase sprzętu, teraz nie wiem jak jest. Ale z rozmowy z Maniaqiem (dostarczycielem pytkowego sprzętu) zacytuję jedno zdanie - "W kwesti sprzętu jeśli by ktoś potrzebował czegoś, polecam się". TAk więc teraz pozostaje spytać Prezesa co jak i za ile załatwił, a ja już wprawę w odbieraniu nart mam :lol:.

P.S.
liczę na wasze liczne zamówienia i późny odbiór nart - może sobie pojeżdże na większej liczbie modeli :hysterical: :zab: :hysterical: :hysterical:
Żegnam!

#65 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 26 sierpień 2010 - 17:06

Tak sobie szukalem w necie.Bedzie gdzie pojezdzic.

#66 gregh

• Użytkownik
  • 13 Postów:
  • Imię :Grzegorz
Reputacja: 8
+

Napisano 03 wrzesień 2010 - 15:12

Cześć, możesz trochę szczegółów na temat wyjazdu - termin, transport, kasa itp. jestem zainteresowany zabraniem się z Wami, jeżeli można :zemdlal:

#67 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 03 wrzesień 2010 - 15:25

Wyświetl postUżytkownik gregh dnia 3.09.2010, 16:12 napisał

Cześć, możesz trochę szczegółów na temat wyjazdu - termin, transport, kasa itp. jestem zainteresowany zabraniem się z Wami, jeżeli można :zemdlal:

Odpowiadając odnośnie terminu:

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 3.08.2010, 20:40 napisał

W takim razie ostateczny termin wyjazdu: 20-27.11.2010 r.

co do transportu to jak będzie zamknięta lista osób, będziemy się starać to zorganizować tak, by jak najmniejsza liczba aut zabrała jak najwięcej osób.

Co do kasy to będzie wypadkową ilości osób i aut (koszty paliwa i winiet) oraz miejsca noclegu + karnety. Jednak Pit pokusił się o przybliżone wyliczenie kosztów, które znajdziesz tu: http://www.kochamnarty.pl/index.php?s=&...ost&p=17997
Żegnam!

#68 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 04 wrzesień 2010 - 21:11

Nie dolacze sie do wyjazdu listopadowego z roznych wzgledow. Szczerze mowiac nigdy nie zaczalem nartowania przed grudniem. Najwczesniej startowalem przed swietami BN i to tylko kilka razy w zyciu. Nawet w okresie mojej nawiekszej aktywnosci naraciarskie, bagatela, jakies 35-40 lat temu. :zemdlal: Dlaczego tak pozno? Bo procz nart jest tyle wspanialych aktywnosci, ktore wciagaja czlowieka. Przede wszystkim rower. Mozna jezdzic caly rok, nawet zima, uwialbialem kiedys jazdy po sniegu, ale do konca pazdziernika, a czasem i na poczatku listopada mozna rowerowac dowoli. Mozna tez chodzic po gorach. Zreszta kiedys, w okresie realnego socjalizmu, po prostu nie dalo sie jezdzic przed polowa grudnia z oczywistego powodu - braku sniegu w Polsce, a w Alpy sie wtedy nie jezdzilo z oczywistych powodow.

Ale jest powod fundamentalny dla ktorego nawet nie probuje narciarstwa letniego czy jesiennego. W mojej glowie narciarstwo kojarzy sie z zima, jest z nia immanentnie zlaczone, poza nia nie ma sensu i uzasadnienia. Listopad to jeszcze nie zima. ;)

Mimo wszystko zycze Wam milego pobytu, tym bardziej, ze to wyjazd nie tylko narciarski, o mocno integracyjnym charakterze, ze sie tak wyraze. :D

#69 gregh

• Użytkownik
  • 13 Postów:
  • Imię :Grzegorz
Reputacja: 8
+

Napisano 06 wrzesień 2010 - 08:53

Dzięki za info, jak dopełnić formalności zgłoszenia do wyjazdu, kto trzyma listę,

pozdrawiam
Grzegorz

Edit: skasowałem cytat niepotrzebny

Użytkownik kiedar edytował ten post 06 wrzesień 2010 - 11:15

#70 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 06 wrzesień 2010 - 11:17

Aktualna lista:

1. Osetia ;) :zemdlal:
2. Pit
3. Pytek
4. funcarving
5. funcarvin & syn
6. kiedar
7. kika
8. szokobons
9. Van 90
10. gregh

jest nas już 10 lub 7, :D
Żegnam!

#71 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 06 wrzesień 2010 - 14:55

Cytat

jest nas już 10 lub 7

Dlugo jescze bedziesz nas w niepewnosci trzymal okrutny?

#72 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 06 wrzesień 2010 - 15:24

Prezesie pisałem i mówiłem, że do konca wrzesnia się wyjasni :zemdlal:
Żegnam!

#73 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
+

Napisano 07 wrzesień 2010 - 14:02

znalazłem fajny gadżecik http://www.stubaier-...-live/panorama/ Alpen Viewer ma tylko 13,5 mb,ale jest w 2D i daje wyobrażenie o trasach,wyciągach itp...żadna nowość,ale jest fajne :zemdlal:

a tu nawet w 3D....http://www.alpen3d.net/

Użytkownik funcarving edytował ten post 07 wrzesień 2010 - 14:04

#74 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 07 wrzesień 2010 - 15:59

Wyświetl postUżytkownik funcarving dnia 7.09.2010, 16:02 napisał

znalazłem fajny gadżecik http://www.stubaier-...-live/panorama/ Alpen Viewer ma tylko 13,5 mb,ale jest w 2D i daje wyobrażenie o trasach,wyciągach itp...żadna nowość,ale jest fajne :zemdlal:

a tu nawet w 3D....http://www.alpen3d.net/

He he ja juz to miec.Ja szukac miejsc pomiedzy tymi trasami.

#75 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 13:00

język każesz łamać gregh ;) :D , to ja sobie ułatwię... :zemdlal: Grzesiu, a skąd jesteś? już częściowo auta planujemy... i i nie widzę jeszcze wpisu Rysia na listę. Bzyku ;)

Ola

#76 Bzyk

• Użytkownik
  • 406 Postów:
  • Narty:Fischer RX Fire
  • Imię :Rysiek
Reputacja: 53
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 14:20

Olu :zemdlal: ;)

#77 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 10 wrzesień 2010 - 13:17

Aktualna lista:

1. Osetia ;) :D
2. Pit
3. Pytek
4. funcarving
5. funcarvin & syn
6. kiedar
7. kika
8. szokobons
9. Van 90
10. gregh
11. Bzyku - bo machał, to znaczy, że jedzie :zemdlal:

i pamiętajcie, żeby zabrać stroje kąpielowe... jakiś basenik zaliczymy dla rozluźnienia mięśni po nartach ;)

#78 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
+

Napisano 10 wrzesień 2010 - 13:21

coraz fajniej :zemdlal:

#79 Pit

• Administrator
  • 3813 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 13 wrzesień 2010 - 12:37

A na Stubai nie próżnują :

Start Skiing September 17, 2010
Skiing on 3 glaciers

The preparations for the start of the season on the Stubai Glacier is in full swing.
With fresh snow cases in recent weeks, the winter is back on the Stubai Glacier.

Start Skiing Friday, 17/09/2010
Skiing on three glaciers: Eisjochferner, Windachferner and Daunferner

Open facilities and slopes from 17/09/2010

Cableways l and ll, Schaufeljoch
Double chair Wildspitz
T-Bar Windachferner and Daunferner

1 (blue) Eisjochferner
6 (blue) Windachferner
7 (blue) Daunferner
9 (red) Daunenhang

I co Wy na to ?

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#80 Pit

• Administrator
  • 3813 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 17 wrzesień 2010 - 08:41

Przepraszam że post pod postem, ale ważne. Kochani jeśli chcemy mieszkać w jednym domu, w dobrych warunkach i dobrej cenie podczas pobytu a dodatkowo blisko lodowca, to proszę o deklarację. A to dlatego że powoli zaczynają znikać najlepsze oferty z internetu, są już rezerwowane na listopad nawet.
Musimy być czujni jak tomy li dżons w ściganym, by nam najlepszego nie buchnęli.
:)

Użytkownik Pit edytował ten post 17 wrzesień 2010 - 08:45

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,