Dla porownania weekend w Paryzu kosztuje ok 199funtow weekend w Krakowie 4490funtow.

Napisano 03 sierpień 2010 - 21:01
Dla porownania weekend w Paryzu kosztuje ok 199funtow weekend w Krakowie 4490funtow.
Napisano 03 sierpień 2010 - 21:33
Ale kto mieszkając w mieście jedzie spędzać weekend do innego miasta????...Dla porownania weekend w Paryzu kosztuje ok 199funtow weekend w Krakowie 4490funtow.
Napisano 03 sierpień 2010 - 22:07
Przecietny Anglik.Nie pros mnie o porownaie cen tzw sun holidays bo wyjdzie jeszcze bardziej na niekorzysc polskich osrodkow.Szcegolnie w tym roku.Ale podkreslam opisuje realia w kraju ,w ktorym na obecny czas mieszkam.Mieszkajac w Polsce nie wyobrazalem sobie wakacji bez tygodnia w np Slawie.Cześć
Ale kto mieszkając w mieście jedzie spędzać weekend do innego miasta????...Dla porownania weekend w Paryzu kosztuje ok 199funtow weekend w Krakowie 449funtow.
Pozdro
Użytkownik pytek 23 edytował ten post 03 sierpień 2010 - 22:08
Napisano 04 sierpień 2010 - 06:47
Napisano 04 sierpień 2010 - 23:24
No i co teraz chciałabyś za odpowiedź usłyszeć?
Każdy ma teraz się wytłumaczyć, czy jak?
Bo to brzmi jak jakaś...pretensja...
Ola, nie popijasz tam coś dziś?
hahahahahaha, Ewa popijam nie mniej niż wczoraj, tydzień temu, rok i pewnie jutro i za rokCo chciałabym usłyszeć? tylko tyle ile chcesz mi powiedzieć, ani mniej ani więcej. Bynajmniej jestem daleka od pretensji! i to bardzo! wywołałam ten temat dla Ciebie. Czytając to, co napisałaś zainspirowałaś mnie tak dużo było w skrócie o: cudownym urlopie, czasie, widokach, podziękowaniach, optymizmie, o zainteresowaniu innych lub ich nieładnym zachowaniu. I tak z ciekawości tam spojrzałam. Tyle nic więcej.
za relację foto, jest morze, roślinki, http://
o dzięki dopiero teraz zobaczyłem, fajne te roślinki
oj Jasiu, ale pechowo trafiłeś... znam! dużo trzeba podlewaći bardzo o nią dbać
![]()
tak jak pisałem spędziłem nad Bałtykiem dokładnie 10 dni i łącznie z przejazdem paliwo około 600zł , mieszkanie 600zł i około 800zł na przyjemności czyli zamknąłem się w kwocie około 2 tyś zł , znajdz mi proszę takie wczasy w podobnej kwocie w Hiszpanii , Grecji czy Turcji będę Ci niezmiernie wdzięczny , tak na moje oko to znajdziesz za 2 tyś , po sezonie ale od osoby , a była nas trójka nad morzem , więc nie pisz mi proszę , że w Polsce jest drożej jak za granicą , owszem są miejsca w Polsce gdzie można zostawić fortunę ale one są zarezerwowane dla Polaków klasy A . Co do reszty twojej wypowiedzi pozwól , że zostawię to bez komentarza nie chcę się z Tobą pokłócić , cieszy mnie , że nie zapomniałaś kaj twoja ziemia
Łysy, co mam z tego jak Ci znajdę? Jakiś zakładzik?Możesz się ze mną kłócić ile chcesz, pytanie czy ja dam się sprowokować
a za tekst "... że nie zapomniałaś kaj twoja ziemia" od rodowitego Ślązaka dostałbyś z liścia. Sosnowiec to nie Śląsk, a Zagłębie Dąbrowskie
![]()
A ja nie widziałem
musisz nauczyć się z tym żyć![]()
Pozdrawiam wszystkich Ola
Napisano 04 sierpień 2010 - 23:58
Niestety Sosnowiec to nie Śląsk i nigdy takowym nie był a że nazwa województwa taka - trudno. Nie każdy musi znac szczegółową historie regionu więc wespół z Olą wybaczamy ten karygodny błąd.A w jakim województwie leży Sosnowiec ? , a może to już nie Śląsk ? może to już nie Polska ?
Napisano 05 sierpień 2010 - 08:46
Cześć
Niestety Sosnowiec to nie Śląsk i nigdy takowym nie był a że nazwa województwa taka - trudno. Nie każdy musi znac szczegółową historie regionu więc wespół z Olą wybaczamy ten karygodny błąd.A w jakim województwie leży Sosnowiec ? , a może to już nie Śląsk ? może to już nie Polska ?
Mitek urodzony w Sosnowcu
Pozdro
Napisano 05 sierpień 2010 - 09:04
Cześć
Mitek urodzony w Sosnowcu
Pozdro
Mitek.... dżizas chociaż jakaś chłosta być powinna![]()
Łysy dawaj pupę do klapsa
![]()
sosnowiecka Ola
Napisano 05 sierpień 2010 - 12:25
Jak go zwał tak go zwał , leży w województwie Śląskim więc do niego należy i co z tym zrobicie ???
Napisano 05 sierpień 2010 - 17:02
Jak go zwał tak go zwał , leży w województwie Śląskim więc do niego należy i co z tym zrobicie ???
a ja myślałam, że się troszeczkę zdemoralizujemy....... klapsem.... w pupę...
![]()
zmienimy podział administracyjny kraju! zrobimy przewrót!
Napisano 09 sierpień 2010 - 10:16
Użytkownik o_andrzej edytował ten post 09 sierpień 2010 - 10:17
Napisano 09 sierpień 2010 - 10:47
Sprawa nie jest taka prosta i - jak zresztą wszystkie idiotyczne animozje regionalne - ma dośc złożone podłoże historyczne.O ile pamietam to w okolicach Sosnowca plynie rzeka o nazwie Przemsza. Po jednej stronie sa/byli Slazacy (zabor pruski), po drugiej - Zaglebiacy (rosyjski albo austriacki?). Czyli czesc Zaglebia, a przynajmniej regionu byla/jest Slaskiem. Obie strony palaly do siebie wielka miloscia.
Olu, Mitku, poprawcie mnie jesli bladze.
Pozdrawiam na szybko z kolejnej porcji wakacji (naleze do Polski A, wiec dobrze zarabiam i duzo sie w zyciu obijam). Tym razem w gorach. Tam gdzie jestem internetu niet. Godzimy i jezdzimy z zona rowerami az sie kurzy. Beda zdjecia. Na razie zauroczony jestem Beskidem Sadeckim. Stary Sacz to perelka - kazdemu radze tu wpasc i sie porozgladac.
Napisano 09 sierpień 2010 - 12:52
Użytkownik jabol edytował ten post 09 sierpień 2010 - 12:58
Napisano 12 sierpień 2010 - 15:03
Napisano 12 sierpień 2010 - 18:07
A po co to robisz?mnie podziały są obce, ale gwarą śląską i tak nie potrafię mówić
![]()
jutro jadę do Kołobrzegu, w odwiedziny do syna, który jest na obozie sportowymOpowiem po powrocie
![]()
Pozdrawiam, Ola
Użytkownik Pazur edytował ten post 12 sierpień 2010 - 18:07
Napisano 12 sierpień 2010 - 18:26
A po co to robisz?mnie podziały są obce, ale gwarą śląską i tak nie potrafię mówić
![]()
jutro jadę do Kołobrzegu, w odwiedziny do syna, który jest na obozie sportowymOpowiem po powrocie
![]()
Pozdrawiam, Ola
Napisano 12 sierpień 2010 - 18:37
Zostałeś czy zamierzasz?A po co to robisz?mnie podziały są obce, ale gwarą śląską i tak nie potrafię mówić
![]()
![]()
Pozdrawiam, Ola
Pazur marudzisz.Zostaniesz mamą to zrozumiesz
Napisano 12 sierpień 2010 - 18:48
Zostałeś czy zamierzasz?
Użytkownik kiedar edytował ten post 12 sierpień 2010 - 18:49
Napisano 12 sierpień 2010 - 18:51
Ojciec matki?Zostałeś czy zamierzasz?
Ja rozumie matke, jako ojciec
Napisano 12 sierpień 2010 - 18:53
Ojciec matki?Zostałeś czy zamierzasz?
Ja rozumie matke, jako ojciec![]()
Kiedar marudzisz, nie możesz rozumieć bo jesteś tylko ojcem.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych