Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

skandal-Polscy instruktorzy nie umieją jeździć

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
47 odpowiedzi w tym temacie

#41 Pit

• Administrator
  • 3813 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 25 maj 2010 - 08:13

Wszyscy, którzy chwalący tak makaroniarzy....macie kompleksy i tyle. Podniecacie się byle miernotą, bo jest Włochem i jezdzi na nartach. A oni i tak na was krzyżyk postawią gdy trzeba będzie.
Dadzą wam jakiś syf do jedzenia, "nieratrakowane" stoki, brudne ulice, ale to nic, bo dadzą karnet za free. A to już powoduje u Was wniebowzięcie.
Rozumiem że jesteście już pokoleniem że tak powiem mentalnie straconym, głownie wychowani na dżinsach odry i paprykarzu szczecińskim. Rozumiem że po czasach wojny, komuny, stanu wojennego, octu i wódy na kartki człowiek jest się w tanie zadowolić byle ogryzkiem rzuconym przez jakiegokolwiek człowieka za "zachodu". Nie godzę się z tym , ale potrafię zrozumieć. I powiem: trudno ! Niewiele polscy narciarze, szczególnie najmłodsze pokolenie straci. Raczej zyska i to bardzo.
Jak widzę film wojara ( jego początek), to jestem spokojny. Młodemu pokoleniu byle czym się już gęby nie zamknie. Młody Polak już zna swoją wartość w Europie, zna języki obce, ma wiedzę szkolną często większą niż jego rówieśnik Włoch czy inny Portugalczyk.
Bez urazy, ale czas w miejscu nie stoi. To takie moje szersze spojrzenie na tzw. "zachwycono-podnieconych" w sumie niczym.
:houk:

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#42 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 25 maj 2010 - 09:44

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 25.05.2010, 10:13 napisał

Wszyscy, którzy chwalący tak makaroniarzy....macie kompleksy i tyle. Podniecacie się byle miernotą, bo jest Włochem i jezdzi na nartach. A oni i tak na was krzyżyk postawią gdy trzeba będzie.
Dadzą wam jakiś syf do jedzenia, "nieratrakowane" stoki, brudne ulice, ale to nic, bo dadzą karnet za free. A to już powoduje u Was wniebowzięcie.
Rozumiem że jesteście już pokoleniem że tak powiem mentalnie straconym, głownie wychowani na dżinsach odry i paprykarzu szczecińskim. Rozumiem że po czasach wojny, komuny, stanu wojennego, octu i wódy na kartki człowiek jest się w tanie zadowolić byle ogryzkiem rzuconym przez jakiegokolwiek człowieka za "zachodu". Nie godzę się z tym , ale potrafię zrozumieć. I powiem: trudno ! Niewiele polscy narciarze, szczególnie najmłodsze pokolenie straci. Raczej zyska i to bardzo.
Jak widzę film wojara ( jego początek), to jestem spokojny. Młodemu pokoleniu byle czym się już gęby nie zamknie. Młody Polak już zna swoją wartość w Europie, zna języki obce, ma wiedzę szkolną często większą niż jego rówieśnik Włoch czy inny Portugalczyk.
Bez urazy, ale czas w miejscu nie stoi. To takie moje szersze spojrzenie na tzw. "zachwycono-podnieconych" w sumie niczym.
:houk:

Czytaj ze zrozumieniem i nie obrażaj mi klegów PiotRuś. Rozumiemy się?
Acha i jeszcze jedno: Wy użyci przez Ciebie to naprzykład ja czy jacyś inni Wy?
Pozdro

Użytkownik Mitek edytował ten post 25 maj 2010 - 19:41

#43 Pazur

TOEG

• Użytkownik
  • 422 Postów:
Reputacja: 71
+

Napisano 25 maj 2010 - 18:53

ma wiedzę szkolną często większą niż jego rówieśnik Włoch czy inny Portugalczyk.

Nie często większą. Zawsze większą.

#44 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 25 maj 2010 - 19:52

Cześć

:beer:

Dobra Piotrek dałem się wkręcić. 1:0 dla Ciebie. :houk:
Ty tu ludzi nabierasz a ja musze strój królewski wymy slić i to jeszcze takiego leszcza jak Zygmunt III Waza.
Idę biegać.
Pozdro

Użytkownik Mitek edytował ten post 25 maj 2010 - 19:55

#45 Pit

• Administrator
  • 3813 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 02 lipiec 2010 - 09:10

A teraz kolejny dowód na poparcie moich tez. Poczytajcie jaką to miłością Was kochają makaroniarze i ile dla was są wstanie zrobić, w sytuacji zagrożenia swojego, włoskiego rynku pracy.
Tak o Was myślą włoscy przyjaciele:

Firma Fiat wyprowadziła z Polski produkcję fiata panda do Włoch. Jest to spowodowane kryzysem gospodarczym i spadkiem wartości produktu pkb w ostatnich dwóch kwartałach. Panda będzie produkowana we Włoszech. Zapewni to zatrudnienie sporej ilości Włochów w zakładach składających ten model, jeden z najpopularniejszych aut na świecie. W zamian za to dostaliśmy do produkcji jakiś tam model lancia ypislon (nisza), który procentowo nie istnieje jeśli chodzi o udział sprzedaży na rynku aut.
Tak, tak...nie ma zmiłuj. Pisałem o tym miesiąc temu, to większość z was się śmiała. A teraz ja się śmieję z was do rozpuku :)
W ekonomii nie ma zmiłuj. I to samo tyczy się interesów wyciągowo-szkoleniowych. kryzys się pogłębi, to i tam się skończy wielka miłość. Tak, trzeba dbać przede wszystkim o swoją dupę, co starannie od pierwszych postów w tym temacie starałem się i staram jak widzicie dowodzić.

http://www.evertiq.pl/news/2724

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#46 filinator

• Użytkownik
  • 418 Postów:
Reputacja: 8
+

Napisano 04 lipiec 2010 - 17:24

A kto to jest ten Was???Czy ty piszesz do idiotów,którzy jak ty jeden mądry wybrali jedyny słuszny kierunek ferii,czy do tych których masz w dupie(niech mi Twoja żona nie kasuje słowo dupa).Odzywa się w Tobie Red a nie Pit admin ,może dla tego zrezygnowałeś z tej funkcji?!I co chciałeś tym postem udowodnić?Że Mitek to idiota?Bo bronił Włochów czy tylko swoje kompleksy z małego miasteczka zaspokajasz.?

Użytkownik filinator edytował ten post 04 lipiec 2010 - 17:25

#47 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 04 lipiec 2010 - 18:44

Filip, z przykrością stwierdzam, że chyba mylisz funkcje moderatora z funkcją zadymiarza. Pilnujesz regulaminu, a sam go w ostatnich 3 dniach nagminnie łamiesz. Twoja wiedza jest cenna, ale nie za wszelka cenę.Twoje zachowanie pozostawia wiele do życzenia. Na KN nie ma miejsca na obrażanie innych użytkowników bez względu na ich funkcje czy zasługi dla tego forum.

Pozdrawiam Cie serdecznie i mam nadzieję, że będziemy mogli wrócić do wspólnej pracy, ale dopiero i tylko wtedy, kiedy zmienisz postawę względem KN,
Ola

P.S. Od dnia dzisiejszego przez kolejnych 7 dni, Twoje posty ukażą się dopiero po zaakceptowaniu przez moderatorów lub administratorów, to krok naprzeciw kulturze jak tu panowała, panuje i będzie panować oraz "NIE" prowokatorom awantur. :)

#48 LewyTom

• Użytkownik
  • 11 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 09 wrzesień 2010 - 15:18

Nie wiedziałam,że problem jest aż tak duży:( To niesamowite. Może po prostu miałam szczęście, bo spotykałam na swojej drodze tylko dobrych instruktorów. Generalnie cieszę się,że zapoznałam się z tym wątkiem- otworzyło mi to oczy na kilka spraw.