Skocz do zawartości

Czar prysł niestety.

42 odpowiedzi w tym temacie

#1 deczko inny

• Użytkownik
  • 1117 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 803
+

Napisano 01 maj 2010 - 11:30

Wczoraj w "Jak to jest zrobione" pokazali produkcję nart, w tym przypadku Dynastara.
Zwolennicy nowoczesnych kosmicznych technologii i nowości na kolejne sezony, którzy to oglądnęli mogą mieć depresyjny łikend.
Do formy pani wkłada czarną taśmę plastiku, z boków dwa kawałki stalowej taśmy, pas maty szklanej na to wyprofilowaną na kształt narty deskę ze sklejonych jesionowych listew, znowu mata, wzmacniająca taśma aluminiowa pod wiązania, na to nadrukowana tajemnymi napisami taśma ozdobna. Każda warstwa smarowana klejem za pomocą szerokiego pędzla. Potem wszystko ściskane do kupy, Jak klej wyschnie jeszcze szlifowanie boków, przykręcenie płyty do montażu wiązań i do sklepu za 1500 pln, lub w zależności od ilości nadrukowanych technologii 2000.........3500.
Na pocieszenie wszystkie czynności układania i smarowania pani wykonywała ręcami, czyli produkcja ręczna.
Smutno pozdrawiam :)

#2 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
  • Imię :Roman-Alojzy-Ferdynand ..... do wyboru
  • Ulubiony stok:Wierchomla , Krynica , Palenica , Jurgów
Reputacja: 10
+

Napisano 01 maj 2010 - 13:09

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 1.05.2010, 12:30 napisał

Wczoraj w "Jak to jest zrobione" pokazali produkcję nart, w tym przypadku Dynastara.
Zwolennicy nowoczesnych kosmicznych technologii i nowości na kolejne sezony, którzy to oglądnęli mogą mieć depresyjny łikend.
Do formy pani wkłada czarną taśmę plastiku, z boków dwa kawałki stalowej taśmy, pas maty szklanej na to wyprofilowaną na kształt narty deskę ze sklejonych jesionowych listew, znowu mata, wzmacniająca taśma aluminiowa pod wiązania, na to nadrukowana tajemnymi napisami taśma ozdobna. Każda warstwa smarowana klejem za pomocą szerokiego pędzla. Potem wszystko ściskane do kupy, Jak klej wyschnie jeszcze szlifowanie boków, przykręcenie płyty do montażu wiązań i do sklepu za 1500 pln, lub w zależności od ilości nadrukowanych technologii 2000.........3500.
Na pocieszenie wszystkie czynności układania i smarowania pani wykonywała ręcami, czyli produkcja ręczna.
Smutno pozdrawiam :napoje10:

To się dopiero właściciele Dynastar ucieszyli :taniec2: :)

Ale z drugiej strony patrząc :cheers: najlepsze auta świata do tej pory są wykonywane ręcznie ! :asado:

Użytkownik Łysy edytował ten post 01 maj 2010 - 13:13

#3 deczko inny

• Użytkownik
  • 1117 Postów:
+

Napisano 02 maj 2010 - 09:55

Wyświetl postUżytkownik Łysy dnia 1.05.2010, 13:09 napisał

To się dopiero właściciele Dynastar ucieszyli :) :asado:

Ale z drugiej strony patrząc :D najlepsze auta świata do tej pory są wykonywane ręcznie ! :taniec2:

Akurat jestem posiadaczem, a raczej byłem szczęśliwym posiadaczem Dynastarów bo po tym co zobaczyłem w TV uświadomiłem sobie, że na tym nie da się jeździć. Całe szczęście, że mam inne narty, które nadal są świetne, no chyba, że zrobią o nich program :cheers: :o_tu: :luz: :)
a jakby zrobić nartę, (oczywiście ręcznie) która by miała wszystkie te technologie?
:)
D2 Vario Flex/D2 Vario Cut/Powerbridge/Integral Bridge/Torsion Bar/Double Torsion Bar/Dual Torsion Bar/
Mono Torsion Bar/Hyper Carbon/Titanium Profile/Magnesium Shell/Drive U-Turn/Power Channels/3D Power Channels Magnesium/
Power Rods Magnesium/Aerospeed/Torsion Flex Control/Nano Reinforcement/Dura Edge/Diamond Disc Edge Finish/Flowflex/
Railflex/Active Platform/Accelerator/ABS Sidewalls/3D Sport Monocoque/3D Race Monocoque/Aerospeed 2/
Anatomic Forward Inclination/Air Carbon/Air Carbon Biaxial/Air Carbon Chassis/Autodrive Integrated System/
Advanced sidewall/Autodrive Fluid/Active Power Extension/Binding Mounting Point/Bioflex Core/Carveconcept/
Ccube Exclusive/Central Dualtec/Ceramic Base/Composite frame/Comprex Woodcore/Corelock Woodcore/Cutted Inlay Base/
Densolite Core/Direct Energy System/Double Edge Amor/Double Grip/Double Grip Carbon/Doubledeck Construction/
Dual radius system/Dual Torsion Bar/Edgy Monocoque/Elastomer TT/Exclusive Balance System/Flat swallow tail/
Flowflex Vision/Frequency Tuning/Full Metal Jacket/Fullflex/Hybrid Technology/Inteligence Chip System/
Intelligent Power Response/IPS Race TI/Liquidmetal Technology/Metal Laminate/MOD Technology/Monoblock/Motion/
Oversize/Piston Control Oil Suspension/Power Track Control/Progressive Sidecut/Race Sidecut/Railflex/Semi twin tip tail/
Sidewall construction/Smartrak Grip Plus/Smartrak Prolink/Steering plate/Synflex Coreh/Texalium/ThermoGel/
World Cup Tuning/XTD Sensor Wood Core PS
W czasach miniaturyzacji spoko by się to wszystko zmieściło i wyszła najlepsza narta we wszechświecie :napoje10:

#4 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 02 maj 2010 - 19:54

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 2.05.2010, 10:55 napisał

Akurat jestem posiadaczem, a raczej byłem szczęśliwym posiadaczem Dynastarów bo po tym co zobaczyłem w TV uświadomiłem sobie, że na tym nie da się jeździć. Całe szczęście, że mam inne narty, które nadal są świetne, no chyba, że zrobią o nich program :cheers: :asado: :luz: :)
a jakby zrobić nartę, (oczywiście ręcznie) która by miała wszystkie te technologie?
D2 Vario Flex/D2 Vario Cut/Powerbridge/Integral Bridge/Torsion Bar/Double Torsion Bar/Dual Torsion Bar/
Mono Torsion Bar/Hyper Carbon/Titanium Profile/Magnesium Shell/Drive U-Turn/Power Channels/3D Power Channels Magnesium/
Power Rods Magnesium/Aerospeed/Torsion Flex Control/Nano Reinforcement/Dura Edge/Diamond Disc Edge Finish/Flowflex/
Railflex/Active Platform/Accelerator/ABS Sidewalls/3D Sport Monocoque/3D Race Monocoque/Aerospeed 2/
Anatomic Forward Inclination/Air Carbon/Air Carbon Biaxial/Air Carbon Chassis/Autodrive Integrated System/
Advanced sidewall/Autodrive Fluid/Active Power Extension/Binding Mounting Point/Bioflex Core/Carveconcept/
Ccube Exclusive/Central Dualtec/Ceramic Base/Composite frame/Comprex Woodcore/Corelock Woodcore/Cutted Inlay Base/
Densolite Core/Direct Energy System/Double Edge Amor/Double Grip/Double Grip Carbon/Doubledeck Construction/
Dual radius system/Dual Torsion Bar/Edgy Monocoque/Elastomer TT/Exclusive Balance System/Flat swallow tail/
Flowflex Vision/Frequency Tuning/Full Metal Jacket/Fullflex/Hybrid Technology/Inteligence Chip System/
Intelligent Power Response/IPS Race TI/Liquidmetal Technology/Metal Laminate/MOD Technology/Monoblock/Motion/
Oversize/Piston Control Oil Suspension/Power Track Control/Progressive Sidecut/Race Sidecut/Railflex/Semi twin tip tail/
Sidewall construction/Smartrak Grip Plus/Smartrak Prolink/Steering plate/Synflex Coreh/Texalium/ThermoGel/
W czasach miniaturyzacji spoko by się to wszystko zmieściło i wyszła najlepsza narta we wszechświecie :napoje10:

Deczko, taką miniaturyzację potrafią zrobić jedynie POLACY - w końcu tylko Polacy wsadzili maszynę rolniczą Vistula w półlitrową butelkę :o_tu: :taniec2:
Żegnam!

#5 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 02 maj 2010 - 22:26

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 2.05.2010, 20:54 napisał

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 2.05.2010, 10:55 napisał

Akurat jestem posiadaczem, a raczej byłem szczęśliwym posiadaczem Dynastarów bo po tym co zobaczyłem w TV uświadomiłem sobie, że na tym nie da się jeździć. Całe szczęście, że mam inne narty, które nadal są świetne, no chyba, że zrobią o nich program :asado: :o_tu: :) :D

Deczko, taką miniaturyzację potrafią zrobić jedynie POLACY - w końcu tylko Polacy wsadzili maszynę rolniczą Vistula w półlitrową butelkę :luz: :taniec2:

Nie wspominając ile weszło do Fiata 126p buhahahahaha :cheers:

#6 Narciarz

• Użytkownik
  • 458 Postów:
  • Narty:Kneissl, Duel, Kessler, ZAI
Reputacja: 92
+

Napisano 04 maj 2010 - 17:20

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 1.05.2010, 13:30 napisał

Smutno pozdrawiam :)

A myślisz, że inni producenci to robotów używają do produkcji nart!
To jest normalna i tradycyjna technologia produkowania nart.

#7 deczko inny

• Użytkownik
  • 1117 Postów:
+

Napisano 04 maj 2010 - 21:31

Wyświetl postUżytkownik Robert J dnia 4.05.2010, 17:20 napisał

E tam, zaraz "myślisz" :napoje10: o czym tu myśleć? Przecież narty i narciarstwo są tak mało skomplikowane, że nie ma za bardzo o czym myśleć.
Tak wogóle to ja se tylko jaja robię :)

#8 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 05 maj 2010 - 06:45

Wyświetl postUżytkownik Robert J dnia 4.05.2010, 18:20 napisał

Ostatnio oglądałem film o produkcji właśnie nart Duel , o ile dobrze pamiętam robione tylko ręcznie i wykończenie maszynowe , ale cena :) 4 tyś łojro .Zawsze ręczna robota musi przełożyć się na cenę !!!

#9 Narciarz

• Użytkownik
  • 458 Postów:
+

Napisano 05 maj 2010 - 21:42

Wyświetl postUżytkownik Łysy dnia 5.05.2010, 8:45 napisał

Ostatnio oglądałem film o produkcji właśnie nart Duel , o ile dobrze pamiętam robione tylko ręcznie i wykończenie maszynowe , ale cena :) 4 tyś łojro .Zawsze ręczna robota musi przełożyć się na cenę !!!

Trochę z tą ceną to Cię poniosło.
Tak powstają mity o cenie nart.
Nie ma nart Duel w takich cenach.
I na pewno nie widziałeś filmu z produkcji tych nart.

#10 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 05 maj 2010 - 21:59

Coś mi się wydaje, że kolega Łysy poszedł już tak w Volkla, że nie widzi nic innego. Przydałaby się kuracja odczulająca dla Łysego, bo to już naprawde nawet nie jest śmieszne!

Łysy błagam Cię odpuść już tym Volkom, bo twoja nachalna reklama tej firmy w każdym poście, miast czynić jej splendor, powoduje jedynie ,iż każdy kto czyta Twoje posty ma już serdecznie dość Volkla!!! Twoje pisanie o Volklu przypomina mi jak nic rozmowe z VW-maniakiem, którego nic nie przekona, że owe pojazdy są poprostu normalne, on i tak wie, że VW potęgą jest i basta!

Ja się boję nawet otworzyć swój pokrowiec na narty, bo boję się, że znajdę tam Ciebie przypiętego do swoich Volków.

P.S.
Łysy musisz uznać wreszcie, że są tu ludzie, którzy po prostu znają się na więcej niż jednej marce nart, a ich wiedza pochodzi nie tylko z obiegowych opini, ale po prostu mają ogromne doświadczenie z nartami innych marek, niż jedynie słuszna. Wychodzi tu również na jaw, iż warto zastanowić się 3 razy zanim napisze się coś, co fachowiec odbierze jako niesłychaną głupotę! No chyba, że ktoś lubi wystawiać się do demaskowania, jako totalny ignorant.

Użytkownik kiedar edytował ten post 05 maj 2010 - 22:09

Żegnam!

#11 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 06 maj 2010 - 10:22

Wyświetl postUżytkownik Robert J dnia 5.05.2010, 22:42 napisał

Program był bodajże na tvn turbo i gość Włoch opisywał produkcję nart Dual w zasadzie nart na zamówienie i raczej się nie przesłyszałem co do tej ceny , pisząc że ogladałęm film miałęm na myśli reportaż , przepraszam zle sie wyraziłem moja wina .

#12 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 06 maj 2010 - 10:30

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 5.05.2010, 22:59 napisał

Coś mi się wydaje, że kolega Łysy poszedł już tak w Volkla, że nie widzi nic innego. Przydałaby się kuracja odczulająca dla Łysego, bo to już naprawde nawet nie jest śmieszne!

Łysy błagam Cię odpuść już tym Volkom, bo twoja nachalna reklama tej firmy w każdym poście, miast czynić jej splendor, powoduje jedynie ,iż każdy kto czyta Twoje posty ma już serdecznie dość Volkla!!! Twoje pisanie o Volklu przypomina mi jak nic rozmowe z VW-maniakiem, którego nic nie przekona, że owe pojazdy są poprostu normalne, on i tak wie, że VW potęgą jest i basta!

Ja się boję nawet otworzyć swój pokrowiec na narty, bo boję się, że znajdę tam Ciebie przypiętego do swoich Volków.

P.S.
Łysy musisz uznać wreszcie, że są tu ludzie, którzy po prostu znają się na więcej niż jednej marce nart, a ich wiedza pochodzi nie tylko z obiegowych opini, ale po prostu mają ogromne doświadczenie z nartami innych marek, niż jedynie słuszna. Wychodzi tu również na jaw, iż warto zastanowić się 3 razy zanim napisze się coś, co fachowiec odbierze jako niesłychaną głupotę! No chyba, że ktoś lubi wystawiać się do demaskowania, jako totalny ignorant.

Kiedar
Mieć swoje zdanie to tak jak mieć otworek w tyłku , każdy go ma ale nie każdy ma swoje zdanie ! , o torbę się nie martw nie znajdziesz mnie w niej , za małą masz torbę :napoje10: poszukaj w niej raczej jaj bo widać brakuje ich Tobie :) , a co do tematu nie musisz go czytać i nie wypowiadaj się za wszystkich , nie ma przymusu !!!

Użytkownik Łysy edytował ten post 06 maj 2010 - 11:45

#13 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1304 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 471
+

Napisano 06 maj 2010 - 11:37

Wyświetl postUżytkownik Łysy dnia 6.05.2010, 12:30 napisał

Kiedar
Mieć swoje zdanie to tak jak mieć otworek w tyłku , każdy go ma ale nie każdy ma swoje zdanie ! , o torbę się nie martw nie znajdziesz mnie w niej , za małą masz torbę :taniec2: poszukaj w niej raczej jaj bo widać brakuje ich Tobie :) , a co do tematu nie musisz go czytać i nie wypowiadaj się za wszystkich , nie przymusu !!!

Łysy, piszesz o swoim zdaniu, trafnie zresztą je obrazując, po czym stwierdzasz że Kiedar jaj nie ma..... a on właśnie swoje zdanie wypowiedział, szanujmy się i zdanie innych, choć czasem odmienne. Do czytania tematów nikt nikogo nie zmusza... ale istotą forum, jest czytanie (ze zrozumieniem dodam) i swoja własna wypowiedź. Ja czytam wszystkie tematy, choć o technologi nie mam pojęcia wielkiego, jestem przyzwyczajony to tego forum, do ludzi którzy tu są, i nie chciał bym żeby atmosfera się niepotrzebnie zagęszczała.
Myślę, że to wszystko objaw braku śniegu i kontaktu z nartami. Objawy napięć przedśniegowych już gdzieś opisywałem także - PEACE.
Swoje zdanie jest ważne, ale nie dopuszczanie do świadomości odmiennych opinii jest wyraźnym nietaktem.

Pozdrawiam :napoje10:

Użytkownik AdamSlask edytował ten post 06 maj 2010 - 11:39

#14 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 06 maj 2010 - 12:10

Wyświetl postUżytkownik AdamSlask dnia 6.05.2010, 12:37 napisał

Wyświetl postUżytkownik Łysy dnia 6.05.2010, 12:30 napisał

Kiedar
Mieć swoje zdanie to tak jak mieć otworek w tyłku , każdy go ma ale nie każdy ma swoje zdanie ! , o torbę się nie martw nie znajdziesz mnie w niej , za małą masz torbę :taniec2: poszukaj w niej raczej jaj bo widać brakuje ich Tobie :) , a co do tematu nie musisz go czytać i nie wypowiadaj się za wszystkich , nie przymusu !!!

Łysy, piszesz o swoim zdaniu, trafnie zresztą je obrazując, po czym stwierdzasz że Kiedar jaj nie ma..... a on właśnie swoje zdanie wypowiedział, szanujmy się i zdanie innych, choć czasem odmienne. Do czytania tematów nikt nikogo nie zmusza... ale istotą forum, jest czytanie (ze zrozumieniem dodam) i swoja własna wypowiedź. Ja czytam wszystkie tematy, choć o technologi nie mam pojęcia wielkiego, jestem przyzwyczajony to tego forum, do ludzi którzy tu są, i nie chciał bym żeby atmosfera się niepotrzebnie zagęszczała.
Myślę, że to wszystko objaw braku śniegu i kontaktu z nartami. Objawy napięć przedśniegowych już gdzieś opisywałem także - PEACE.
Swoje zdanie jest ważne, ale nie dopuszczanie do świadomości odmiennych opinii jest wyraźnym nietaktem.

Pozdrawiam :napoje10:

Adam , ja nie staram się nikogo obrażać i nie traktuję nikogo jako ignoranta ! , w przeciwieństwie do Darka , owszem poruszyłem pewien temat drewna w nartach Volkl i tutaj trwa w mniejszym lub większym stopniu dyskusja na temat tego zagadnienia , kilku kolegów z forum podjęło dyskusję i bardzo dobrze , po to właśnie jest forum , ale jeśli ktoś ma g...o do powiedzenia , to go ten temat nudzi , a czy ja kogoś zmuszam do czytania lub zabierania głosu ? nie mam ochoty , nie czytam , nie wypowiadam się proste i logiczne widać nie dla każdego ....

#15 jabol

• Moderator
  • 1781 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 372
+

Napisano 06 maj 2010 - 14:50

Wyświetl postUżytkownik Robert J dnia 5.05.2010, 23:42 napisał

to może konkretnie
kto może mi powiedzieć gdzie i za ile mogę kupić ten model ?
Dołączona grafika
Dołączona grafika
pozdrawiam narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jazioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun Janusz

#16 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1304 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 471
+

Napisano 06 maj 2010 - 14:56

Że się tak wtrącę, znalazłem coś takiego : http://www.grigostore.com/index.php?main_p...;products_id=69

Duel jest Duel, ale czy to to samo? Bo cena trochę ponad 600 euro a nie kilka tysięcy

#17 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 06 maj 2010 - 15:27

Wyświetl postUżytkownik Łysy dnia 6.05.2010, 13:10 napisał

ale jeśli ktoś ma g...o do powiedzenia , to go ten temat nudzi , a czy ja kogoś zmuszam do czytania lub zabierania głosu ? nie mam ochoty , nie czytam , nie wypowiadam się proste i logiczne widać nie dla każdego ....

Łysy, Ty niestety jak nie masz nic do powiedzenia, to np. piszesz posta o naprawie kijka.

Jak mnie coś nudzi, to masz rację nie czytam i nie wypowiadam się, a skoro czytam i wypowiadam się to mnie nie nudzi - proste i logiczne???

Na szczęście Łysy widzę umie czytać i cytować, ze zrozumieniem i przyswojeniem tekstu przeczytanego już gorzej.

Co do g... , jaj i otworu w du.... to śpieszę poinformować Łysego, że mogę mieć nawet wydmuszki, byle by rdzeń był naturalny a nie drewniany!

A co do Ciebie i Twojego pojmowania świata, to spieszę poinformować, iż wypowiadać może się na tym forum każdy, nikt nie ma obowiązku zgadzać się z Tobą, a ja mam w nosie czy Tobie się to podoba czy nie, że śmiem nie podzielać Twojego zdania!

Temat mnie wcale nie nudzi, nudzi mnie Łysy jako choinka reklamowe pewnej firmy - w profilu, w postach, a nawet w rozmowie na gg . Nudzi mnie również opowiadanie przez Ciebie pierduł o cenach i kreowanie się na znawcę wszech marek - a okazuje się, że coś słyszałeś, coś widziałeś a ilość zer czy waluta to już pikuś (co tam za różnica set euro czy tysiąc, raptem jedno zero). No i jeszcze jedno mnie nudzi Łysy - chamski język! I tu wydaje mi się, że to nie tylko mnie już nudzi.

I jeszcze mały cytacik z Łysego:
"Mieć swoje zdanie to tak jak mieć otworek w tyłku , każdy go ma ale nie każdy ma swoje zdanie !"
Polecam zastanowić Ci się co chciałeś powiedzieć, a jak nie to poproś maturzystów, by wytłumaczyli Ci czemu to zdanie nie ma sensu logicznego!!!

Resztę wypowiedzi moich polecam poczytać kilkakrotnie - nigdzie w nich nie ma, że to wszystkich opinia, każdy mój post zawiera jedynie moje opinie, przemyślenia i spostrzeżenia.

Z formy wypowiedzi, stylu, języka i wyrazów, widzę że w VW trafiłem idealnie - ciekawe czy model też ten co myślę :taniec2: :) :napoje10:
Żegnam!

#18 marecki

• Użytkownik
  • 463 Postów:
  • Narty:HEAD
  • Imię :Marek
  • Ulubiony stok:Blisko Domu
Reputacja: 138
+

Napisano 06 maj 2010 - 16:09

O kurcze, widzę że i w tym temacie jakieś "jaja" :asado: rozumię że sezon narciarski się skończył a że do nabliższego jeszcze daleko, to i frustracja w narodzie duża :luz:
Żeby jednak tak od raz się na poważne "kije" potykać, to chyba przesada :o_tu: Może jednak trza coś podać na wstrzymanie .................no :cheers:

Pozdrawiam

PS. D_I na zajefajnych nartach jeździłeś :) :napoje10: :taniec2:

Użytkownik marecki edytował ten post 06 maj 2010 - 16:11

#19 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 06 maj 2010 - 16:17

Kiedar !

Szkoda mi czasu , nerwów , klawiatury by pisać do Ciebie , napisz jakiś sensowny post, na temat nart lub z nimi coś związanego , to być może podyskutujemy , a tak to starasz się być adwersarzem moim , być może i ja się mylę , być może i ja żle usłyszałem cenę nie wiem być może ,ale to nie oznacza że możesz po mnie jezdzić , jeśli Cię nudzę już pisałem nie czytaj i się nie wypowiadaj (no chyba że masz coś mądrego do powiedzenia), a to będzie coś nowego ! .

A co do cyt. Z formy wypowiedzi, stylu, języka i wyrazów, widzę że w VW trafiłem idealnie - ciekawe czy model też ten co myślę
Poczytaj sobie może swoje metryki , to być może zajdziesz jeszcze słomę w butach . :)

#20 Narciarz

• Użytkownik
  • 458 Postów:
+

Napisano 06 maj 2010 - 17:44

Wyświetl postUżytkownik Łysy dnia 6.05.2010, 12:22 napisał

Wyświetl postUżytkownik Robert J dnia 5.05.2010, 22:42 napisał

Program był bodajże na tvn turbo i gość Włoch opisywał produkcję nart Dual w zasadzie nart na zamówienie i raczej się nie przesłyszałem co do tej ceny , pisząc że ogladałęm film miałęm na myśli reportaż , przepraszam zle sie wyraziłem moja wina .

A to jest znacząca różnica, że oglądałeś program w TVN Turbo.
To jest prawda, że występował tam Gianluca Grigoletto właściciel, Dyrektor Techniczny firmy Duel oraz 3 krotny mistrz Świata w FIS Carving Cup.
Sam osobiście poprosiłem go o wzięcie udziału w tym programie itd.
W tym programie tylko wspomniał w kilku zdaniach o budowie nart.
Niestety pogoda w Lipcu na Hintertux nie dopisała i nie pokazał jazdy na tych nartach a takie było założenie tego programu przybliżyć technikę jazdy na nartach oczywiście w pigułce.