Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Książki które warto lub po prostu przyjemnie przeczytać.

62 odpowiedzi w tym temacie

#61 Pit

• Administrator
  • 3813 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 04 listopad 2011 - 15:16

Tym razem serdecznie polecam to dzieło. Co tutaj dużo opisywać. Sami zobaczcie co teraz jest na tapecie. Książka rewelacyjna, pierwsza klasa. Wg. mnie dla każdego fana sportu obowiązkowa. I nie tylko tenisa oczywiście!

Załączone pliki

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#62 Pit

• Administrator
  • 3813 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 01 marzec 2012 - 10:53

Tym razem coś nowego, czyli dwie książki za jednym zamachem. Kryminał i książka kucharska, obydwie zdecydowanie godne polecenia.
Kryminał z czarnej serii czyli Camilla Lackerberg " Latarnik". Akcja rozgrywa się w kilku miejscach a dodatkowo wplątany jest jeden wątek z przeszłości. Wszystko dobrze napisane, bardzo mroczne prawdziwie dzieło. Tajemnicze, zmiana akcji, spokojnie scenariusz na dobry film sensacyjny.
Czyta się momentalnie i ciężko gały oderwać od tej lektury. Rozwiązanie pasjonujące choć jak dla mnie za łatwe. Wiedziałem wcześniej kto i co robił, czyli zabijał, jednak doczytałem do końca i byłem miło zaskoczony wątkami szczególnie pobocznymi. W sumie wątków jest kilka, ale główny jest taki że po wielu latach na wyspę, swoją własność (spadek po rodzicach) wraca Anna ze swoim dzieckiem , synem i się tam osiedla, a dalej to już nie mogę nic powiedzieć.....wiecie dlaczego.
W tym momencie przypomina mi się scena z Alternatyw 4, kiedy to prezes spółdzielni nie chciał podpisać jakiegoś dokumentu i zostaje zaszantażowany że jeśli nie podpisze, to zdradzą mu zakończenie książki, którą właśnie czyta na biurku, a jest to kryminał hahahahaha.

Druga to książka kucharska znanego celebryty i kucharza angielskiego Jamiego Olivera "30 minut w kuchni" Zasada: gotujemy smacznie i szybko!
Zbiór świetnych przepisów, prostych i smacznych dań. Konkretne opisy, ciekawe kompozycje, ładne zdjęcia. Jeśli ktoś lubi jego kuchnię, będzie zadowolony. Zaznaczam że zdecydowanie jest to kuchnia dla mięsożerców , choć są też przepisy vega, ale na szczęście w małej ilości :)
Jak zawsze część przepisów niestety w naszych realiach niewykonalna. Szkoda, bo z opisów zapowiadały się zaskakująco dobrze. Sumując jednak, polecam serdecznie obydwie lektury.

Foto-relacja:

Załączone pliki

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#63 peregrin

• Użytkownik
  • 167 Postów:
  • Imię :Maciek
Reputacja: 218
+

Napisano 08 marzec 2012 - 17:34

Cześć,

było "W stronę Pysznej" - a znacie przewodnik narciarski po Tatrach Józia Oppenheima z 1936 roku?

Pozycja absolutnie obowiązkowa!

do ściągnięcia tu: http://www.skitury.n.../oppenheim.html

Klasyka rocka ;)

pzdr!