Użytkownik Mitek dnia 11.04.2010, 0:47 napisał
Grzecznie zpytałem nie po to abyś mi udwadniał że jestem idiotą. W którym miejscu napisałem, że książki nie przeczytam?
Ty zakładasz pewne rzeczy a ja tylko chcę to uściślić.
Dzięki po raz kolejny. Stworzyłeś sobie jakiś mój fałszywy obraz i każde nawet niewienne pytanie traktujesz jako atak. Wyluzuj. Obserwacje z życia też mam nieliche choć po bazarach rzadko chodzę i wiem również, że stosunek o jakim piszesz i jaki mi przytaczasz cytatem to domena ksenofobów i idiotów i sugerujesz w pierwszym poście że powinniśmy - my adresaci postu, forumowicze, przeczytać książkę aby ten stosunek zmienić:
Cytuję: "Po jej przeczytaniu na pewno zmienicie zdanie co do Rosji, Rosjan i społeczeństwa Związku Radzieckiego..."
Nie życzę sobie abyś równał mnie z jakąś bezmyslną bandą i myślę, zę inni adresaci postu również nią nie są.
A ja sobie Mitku nie życzę byś nadinterpretował moje słowa i zawsze uważał, że masz rację! Nie życzę sobie również, byś każdy post z którym się nie zgadzasz interpretował jako atak na Siebie. Gdybyś najpierw przeczytał książkę, a potem się zapytał o co chodzi w „P.S.” to rozmowa miała by sens! Nie życzę sobie również, byś każde słowo opozycji do Siebie traktował, jako "nie wywijaj mi tu wykrzyknikami koleś"! No i jeszcze jednego sobie nie życzę - nie jesteśmy ani kolesiami ani znajomymi, więc daruj sobie kolesia, bo kolegów i przyjaciół dobieram sobie sam i nie na chybił trafił! Daruj sobie również wypowiadanie kwestii "
myślę, że inni adresaci postu również nią nie są”, bo jak zauważyłem już dość dawno, jakoś nie widzę dla Ciebie mandatu innych forumowiczów, byś ich reprezentował!
Jak byś przeczytał książkę, to wtedy można byłoby Twojej osobie powiedzieć, o co chodzi w „P.S.”, ale TY właśnie założyłeś, że ja zakładam negatywny stosunek do jakiejś narodowości, a słowami "
stosunek o jakim piszesz i jaki mi przytaczasz cytatem to domena homofobów i idiotów i sugerujesz w pierwszym poście że powinniśmy - my adresaci postu, forumowicze, przeczytać książkę aby ten stosunek zmienić" sugerujesz jakobym był homofobem i idiotą - brakuje jeszcze tylko wycieczki co do mojego wykształcenia. Po raz kolejny podejmujesz dyskusję i polemikę na temat, o którym nie masz pojęcia (bo nie przeczytałeś tej książki) i wciskasz w moje wypowiedzi, zdania i oceny, których nie zamieściłem, no ale ja zapomniałem, że Ty znasz się na wszystkim! Nie wiem, w którym miejscu wyczytałeś, że mam złe zdanie o obywatelach byłego ZSRR - no, jeśli tak to odebrałeś to radzę popatrzeć w lustro i wizytę u psychoterapeuty.
I jeszcze jeden cytat:
"P.S.
Po jej przeczytaniu na pewno zmienicie zdanie co do Rosji, Rosjan i społeczeństwa Związku Radzieckiego, jako narodu i ludzi. Świat nigdy nie jest tylko czarny lub biały, zawsze są kolory pośrednie - o tym warto pamiętać zawsze gdy ocenia się osoby i ludzi!"
Gdzie tu wyczytałeś mój negatywny stosunek??? Gdzie tu wyczytałeś, że zmieniłem go na pozytywny??? Sam zinterpretowałeś moje „P.S.” tak jak chciałeś. Nie masz pojęcia co jest w książce, nie masz pojęcia co ja myślę, a jednak to Ty bijesz tu pianę i chlapiesz nią na boki z wściekłości, bo po raz kolejny Kiedar jest na tyle bezczelny, że nie dość, że się z Tobą nie zgadza, to jeszcze bezczelny "koleś" ma czelność pisać to publicznie!
I jeszcze mała wycieczka całkiem osobista do Ciebie:
Jeśli 6 (słownie
sześć) wykrzykników w poście, który jest odpowiedzią na Twoje pytanie doprowadza Ciebie do furii i jeśli zdanie „
Ja z Tobą nie dyskutuje o nartach, których nie miałem na nogach, ani o butach których nie używałem, ani też o książkach, których nie czytałem!!!” interpretujesz jako
„wywijanie wykrzyknikami” no to książki powinieneś czytać koniecznie, by przekonać się po co są wykrzykniki i znaki zapytania.
Jeszcze małe sprostowanie dla czytelnika:
Pan Mitek raczył był w trakcie pisanie mojej odpowiedzi zedytować post, stąd po przeczytaniu mojej odpowiedzi, ktoś może nie wiedzieć o co chodzi, dlatego też muszę poinformować, co było napisane po słowach "Dzięki po raz kolejny. "
Wypowiedź ta brzmiała, mniej więcej: "I nie rzucaj mi tu wykrzyknikami koleś!" - cytat z pamięci.
Szkoda Mitku, że po raz kolejny brak Ci odwagi na części publicznej forum!!! Dlatego też informuję Cię w tym miejscu - nie pisz do mnie PW w celu zagadania sprawy pozakulisowo!!! Nie mam zamiaru na nie odpowiadać, więc szkoda Twojej klawiatury!
Użytkownik kiedar edytował ten post 11 kwiecień 2010 - 09:14