Poniewaz moj "tatrzanski" wypad w tym roku byl kompletnie nieudany,
zaraz po pierwszej probie Kasprowego 24 go Lutego, zdecydowalem ze musze jednak szukac sniegu.
W zalaczeniu jest link do folderu z niewielka iloscia zdjec, tak zeby nie zanudzac.
Na poludniu warunki w okresie 3 - 13 Luty byly wyraznie zimowe bez dodatnich temperatur.
Najchlodniej bylo okolo -18C. Mieszkalismy na poziomie 1200mnp.
http://s569.photobucket.com/albums/ss138/p...o/Dolomiti2010/
Pozdrawiam
Antek
Civetta-Marmolada-Sella
Rozpoczęty przez newbie46, 18 mar 2010 14:51
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 marzec 2010 - 09:20
Użytkownik newbie46 dnia 18.03.2010, 14:51 napisał
Poniewaz moj "tatrzanski" wypad w tym roku byl kompletnie nieudany,
zaraz po pierwszej probie Kasprowego 24 go Lutego, zdecydowalem ze musze jednak szukac sniegu.
W zalaczeniu jest link do folderu z niewielka iloscia zdjec, tak zeby nie zanudzac.
Na poludniu warunki w okresie 3 - 13 Luty byly wyraznie zimowe bez dodatnich temperatur.
Pozdrawiam
Antek
Pozdrawiam
Antek
Antek!
Czyli cały nikczemny plan nart w rodzinnym Zakopanem dał w łeb???? Poniekąd masz szczęście, że wyjechałeś poza Polskę, bo już psy wieszałam na Tobie, że przyleciał do kraju i nawet sie nie pokazał ani tu, ani tam.... na zlocie!
no..., ale skoro Cie nie było, to jakoś przełknę ...kość... z kangura...
Ola
Napisano 19 marzec 2010 - 10:47
Serwus,
Wrocilem z Dolomitow 14 Marca wczesnym rankiem i nie bylo we mnie energii na jazde zeby sie z Wami zobaczyc.
Natomiast ta zima w Zakopanem jest dla mnie kompletnie nieudana, nawet dzis , Maciej jest na Kondratowej a ja w Zakopanem,
kolejka narazie nie chodzi bo wieje i pewnie ten dzien bedzie stracony rowniez. A na dodatek meteorolodzy zapowiadaja nam pogorszenie aury
na nastepne dni.
Pocieszam sie tym ze mam juz rezerwacje na trzy tygodnie na przelomie Lipca i Sierpnia w NZ.
No i licze ze jeszcze kilka razy gdzies tu zjade, chocby na mokro!
Pozdrawiam Antek
PS Czytalem o udanym kolejnym zlocie, no i zazdroszcze atmosfery
Wrocilem z Dolomitow 14 Marca wczesnym rankiem i nie bylo we mnie energii na jazde zeby sie z Wami zobaczyc.
Natomiast ta zima w Zakopanem jest dla mnie kompletnie nieudana, nawet dzis , Maciej jest na Kondratowej a ja w Zakopanem,
kolejka narazie nie chodzi bo wieje i pewnie ten dzien bedzie stracony rowniez. A na dodatek meteorolodzy zapowiadaja nam pogorszenie aury
na nastepne dni.
Pocieszam sie tym ze mam juz rezerwacje na trzy tygodnie na przelomie Lipca i Sierpnia w NZ.
No i licze ze jeszcze kilka razy gdzies tu zjade, chocby na mokro!
Pozdrawiam Antek
PS Czytalem o udanym kolejnym zlocie, no i zazdroszcze atmosfery
Napisano 19 marzec 2010 - 11:42
hej Antek, fajne foty
robiłeś coś freerajdowego czy tylko trasy?
domyślam się że tutaj mieszkałeś:

pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil
Napisano 19 marzec 2010 - 11:53
Użytkownik jabol dnia 19.03.2010, 21:12 napisał
hej Antek, fajne foty

Czesc,
Na zdjeciu jakis pasterski szalas w okolicy Sella, chyba taki 2x4m.
Zabralem tylko slalomowe narty wiec poza trasa jazdy nie bylo ale bylo 30 cm swiezego puchu
na trasach w rejonie Civetty w jeden z porankow.
Wlosi pozwalaja jezdzic poza trasami i w rejonie Marmolady jest masa mozliwosci.
Bylo kuszace.......... ale coz, trzeba miec narty na off piste inaczej niebezpiecznie.
Pozdrowienia Antek