Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Ubezpieczenia na narty

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 taki_sobie_narciarz

• Użytkownik
  • 84 Postów:
  • Narty:Kästle RX, Bogner Bamboo Bigmountain i inne niepopularne
Reputacja: 6
+

Napisano 27 luty 2010 - 13:28

Jakie macie doświadczenia z ubezpieczeniami. Czy na przykład coś takiego https://www.inseco.p...ails.html?pa=62 byłoby dobre?
Dołączona grafika

#2 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 27 luty 2010 - 15:57

Wyświetl postUżytkownik taki_sobie_narciarz dnia 27.02.2010, 13:28 napisał

Jakie macie doświadczenia z ubezpieczeniami. Czy na przykład coś takiego https://www.inseco.p...ails.html?pa=62 byłoby dobre?

Marcin zawsze korzystamy z signal iduna.... Nigdy nie skorzystaliśmy stety! :thumbsup: cena ok i jej zawartość bogata!

Ola

P.S. Fajna ta stronka taki wash&go

Użytkownik Osetia edytował ten post 27 luty 2010 - 16:02

#3 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 27 luty 2010 - 16:22

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 27.02.2010, 15:57 napisał

Wyświetl postUżytkownik taki_sobie_narciarz dnia 27.02.2010, 13:28 napisał

Marcin zawsze korzystamy z signal iduna.... Nigdy nie skorzystaliśmy stety! :thumbsup: cena ok i jej zawartość bogata!

Ola

P.S. Fajna ta stronka taki wash&go

Cały dzień kołatała mi się po łbie ta nazwa :thumbsup: Signal Idunia :thumbsup: http://signal-idunadirect.pl/ Co ciekawe podzielili swoją ofertę "SKI" na "SKI RP" i "SKI WORLD", która obejmuje ubezpieczenie sprzętu i OC. Ubezpieczenie zdrowotne to opcja "TRAVEL"

Moi znajomi korzystają z ich oferty od kilku lat na wyjazdy, nie tylko narciarskie, ale i letnie :thumbsup: Zawsze byli zadowoleni z ich oferty (również cenowo jest ponoć nieźle), ale podobnie jak Ola - na szczęście - nie musieli sprawdzić tego ubezpieczenia.

Użytkownik kiedar edytował ten post 27 luty 2010 - 16:31

Żegnam!

#4 Pazur

TOEG

• Użytkownik
  • 422 Postów:
Reputacja: 71
+

Napisano 27 luty 2010 - 18:00

witam,
ja ubezpieczam się w PZU Wojażer. Na szczęście nie musiałem sprawdzać ja ta polisa działa.

Pazur

#5 Andrzej7

• Użytkownik
  • 6 Postów:
  • Narty:Atomic
  • Imię :Andrzej
  • Ulubiony stok:Livigno
Reputacja: 4
+

Napisano 22 marzec 2011 - 22:41

Witajcie, sezon narciarski powoli dobiega końca ale jeszcze przed niektórymi z nas ostatnie wyjazdy na nartki. Mam przyjemność za kilka dni odwiedzić Stubai ale nie o tym chciałem napisać. Od dawna szukam ubezpieczenia które mogę zawrzeć przez internet bez latania za agentem i w końcu znalazłem możliwość zawarcia ubezpieczenia online znanej firmy u której kupowałem ubezpieczenia od lat (sprawdziłem bo miałem "przyjemność" z nich skorzystać i w miarę sprawnie poszło) Mam polisę przed sobą , prosty formularz przekierowało do banku gdzie płaciłem wypełniony przelew a polisę dostałem po paru sekundach.polecam, a cha jeszcze link http://www.ocac.pl/turystyczne.html

#6 Pit

• Administrator
  • 3811 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 889
+

Napisano 23 marzec 2011 - 10:48

Wyświetl postUżytkownik Andrzej7 dnia 22 marzec 2011 - 22:41 napisał

sprawdziłem bo miałem "przyjemność" z nich skorzystać i w miarę sprawnie poszło

Piszesz oczywiście o sposobie załatwiania formalności ubezpieczeniowych, czyli łatwość ubezpieczenia się? Ja korzystam z innej firmy która się specjalizuje w ubezpieczeniach narciarzy w pełnej opcji, do koloru do wyboru.
Tylko pozostaje kwestia tego jak dana firma zachowa się po wypadku i będzie musiała wypłacić odszkodowanie. Tego nie testowałeś? Ja też nie.
Wiesz na początku jest jak w bajce, ale co dalej? To jest prawdziwy test firmy ubezpieczeniowej......( oczywiście nie życzę ;) )

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#7 Andrzej7

• Użytkownik
  • 6 Postów:
  • Narty:Atomic
  • Imię :Andrzej
  • Ulubiony stok:Livigno
Reputacja: 4
+

Napisano 28 marzec 2011 - 08:35

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 23 marzec 2011 - 10:48 napisał

Wyświetl postUżytkownik Andrzej7 dnia 22 marzec 2011 - 22:41 napisał

sprawdziłem bo miałem "przyjemność" z nich skorzystać i w miarę sprawnie poszło

Piszesz oczywiście o sposobie załatwiania formalności ubezpieczeniowych, czyli łatwość ubezpieczenia się? Ja korzystam z innej firmy która się specjalizuje w ubezpieczeniach narciarzy w pełnej opcji, do koloru do wyboru.
Tylko pozostaje kwestia tego jak dana firma zachowa się po wypadku i będzie musiała wypłacić odszkodowanie. Tego nie testowałeś? Ja też nie.
Wiesz na początku jest jak w bajce, ale co dalej? To jest prawdziwy test firmy ubezpieczeniowej......( oczywiście nie życzę ;) )

Witaj, jak wspomniałem testowałem na sobie, nikt mi za to ekstra kasy nie dał ale, to na co byłem ubezpieczony to dostałem.
pozdrawiam

#8 JolaF

• Użytkownik
  • 54 Postów:
  • Narty:SALOMON 3V RACE
  • Imię :Jola
  • Ulubiony stok:Jest ich wiele
  • Właściciel:Współwłaściciel Optim Travel
Reputacja: 25
+

Napisano 30 listopad 2011 - 17:29

Ubezpieczenie na narty. W tym temacie wiem bardzo dużo, pewnie nie wszystko, bo to wychodzi w praniu pomimo tego, że dokładnie studiujemy warunki jakie proponują nam ubezpieczyciele. Z reguły to my wybieramy ubezpieczenia dla naszych Klientów a oni zazwyczaj patrzą na warunki dopiero jak już się coś stanie. A dzieje się niestety i to bardzo często. No i my mamy z tym kłopot na miejscu.
Wybierając ubezpieczyciela patrzymy na to co proponuje i kto go na miejscu obsługuje, bo to nie to samo. Niektóre firmy mają tę samą firmę obsługującą np.elvię więc bez znaczenia jest u kogo kupujesz.
Najważniejsza jest suma ubezpieczenia KL, bo te koszty są bardzo wysokie, najwyższe we Francji, potem Szwajcaria i najtaniej we Włoszech, Austrii nie znam. Dlatego należy się zastanowić jak sami wybieracie wariant. 10 000 euro to kwota minimalna, ale mieliśmy przypadki przekroczenia i wtedy ratuje nas tylko NFZ, jak płacimy ZUS oczywiście. Ja zawsze biorę 20 000 euro i odpukać nigdy z tego nie skorzystałam.
NNW nigdy nie zaprzątało mojej uwagi i nie wiem czy ludzie muszą walczyć czy dostają co im się należy. Wiadomo że podstawą jest dokumentacja medyczna, bez nie nic nie dostaniemy. No i zgłoszenie szkody-zawsze, u każdego ubezpieczyciela jest bezwzględnie wymagane.
Ratownictwo- zazwyczaj 5000 euro, standard u wszystkich.
Zawsze wariant z amatorskim uprawianiem narciarstwa (niestety zwyżki)
No i OC bezwzględnie polecam wszystkim, bez tego bym się nie ruszała chociaż nikomu krzywdy jeszcze nie zrobiłam, ale nasi Klienci i owszem. I tu ciekawostka , jak się stuknie dwóch z jednej grupy nic nie dostaną....OC obejmuje też demolki a raczej uszkodzenia rzeczy, co też się niestety zdarza.
Trzeba też wiedzieć, że to ubezpieczyciel decyduje o wykonaniu operacji i często bywa, że jeśli nie ma bezpośredniego zagrożenia życia , zapewnia transport, a potem to radź sobie sam...To przykre, ale prawdziwe. Zawsze należy upierać się przy konieczności operacji na miejscu. Na operację kolana czasami w kraju czeka się miesiącami, albo szybko, ale drogo prywatnie. Niektóre firmy oferują opcje kontynuacji leczenia w kraju, ale kwoty taż są dość ograniczone.
Pamiętajcie większość ubezpieczeń działa tylko za granicą, leczenie i rehabilitacja w kraju nie wchodzi w zakres świadczeń.
Nie od rzeczy jest zawsze pobrać kartę z NFZ-tu żeby nie płacić za wizyty i inne drobne (50-150 euro) zdarzenia.
W Szwajcarii trzeba zazwyczaj płacić, nie ma uproś. We Francji mogą ci nawet zarekwirować narty jak nie zapłacisz.Nie wszędzie oczywiście.
Potem wysyłasz kwity i dostajesz zwrot. I znowu to samo-koniecznie zgłoś każdą wizytę. Zanotuj numer sprawy jaką ci założą , będzie łatwiej. Dotyczy większości firm.