Skocz do zawartości

Ubezpieczenia na narty

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 taki_sobie_narciarz

• Użytkownik
  • 84 Postów:
  • Narty:Kästle RX, Bogner Bamboo Bigmountain i inne niepopularne
Reputacja: 6
+

Napisano 27 luty 2010 - 13:28

Jakie macie doświadczenia z ubezpieczeniami. Czy na przykład coś takiego https://www.inseco.p...ails.html?pa=62 byłoby dobre?
Dołączona grafika

#2 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1971 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 161
+

Napisano 27 luty 2010 - 15:57

Wyświetl postUżytkownik taki_sobie_narciarz dnia 27.02.2010, 13:28 napisał

Jakie macie doświadczenia z ubezpieczeniami. Czy na przykład coś takiego https://www.inseco.p...ails.html?pa=62 byłoby dobre?

Marcin zawsze korzystamy z signal iduna.... Nigdy nie skorzystaliśmy stety! :thumbsup: cena ok i jej zawartość bogata!

Ola

P.S. Fajna ta stronka taki wash&go

Użytkownik Osetia edytował ten post 27 luty 2010 - 16:02

#3 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 27 luty 2010 - 16:22

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 27.02.2010, 15:57 napisał

Wyświetl postUżytkownik taki_sobie_narciarz dnia 27.02.2010, 13:28 napisał

Marcin zawsze korzystamy z signal iduna.... Nigdy nie skorzystaliśmy stety! :thumbsup: cena ok i jej zawartość bogata!

Ola

P.S. Fajna ta stronka taki wash&go

Cały dzień kołatała mi się po łbie ta nazwa :thumbsup: Signal Idunia :thumbsup: http://signal-idunadirect.pl/ Co ciekawe podzielili swoją ofertę "SKI" na "SKI RP" i "SKI WORLD", która obejmuje ubezpieczenie sprzętu i OC. Ubezpieczenie zdrowotne to opcja "TRAVEL"

Moi znajomi korzystają z ich oferty od kilku lat na wyjazdy, nie tylko narciarskie, ale i letnie :thumbsup: Zawsze byli zadowoleni z ich oferty (również cenowo jest ponoć nieźle), ale podobnie jak Ola - na szczęście - nie musieli sprawdzić tego ubezpieczenia.

Użytkownik kiedar edytował ten post 27 luty 2010 - 16:31

Żegnam!

#4 Pazur

TOEG

• Użytkownik
  • 422 Postów:
Reputacja: 71
+

Napisano 27 luty 2010 - 18:00

witam,
ja ubezpieczam się w PZU Wojażer. Na szczęście nie musiałem sprawdzać ja ta polisa działa.

Pazur

#5 Andrzej7

• Użytkownik
  • 6 Postów:
  • Narty:Atomic
  • Imię :Andrzej
  • Ulubiony stok:Livigno
Reputacja: 4
+

Napisano 22 marzec 2011 - 22:41

Witajcie, sezon narciarski powoli dobiega końca ale jeszcze przed niektórymi z nas ostatnie wyjazdy na nartki. Mam przyjemność za kilka dni odwiedzić Stubai ale nie o tym chciałem napisać. Od dawna szukam ubezpieczenia które mogę zawrzeć przez internet bez latania za agentem i w końcu znalazłem możliwość zawarcia ubezpieczenia online znanej firmy u której kupowałem ubezpieczenia od lat (sprawdziłem bo miałem "przyjemność" z nich skorzystać i w miarę sprawnie poszło) Mam polisę przed sobą , prosty formularz przekierowało do banku gdzie płaciłem wypełniony przelew a polisę dostałem po paru sekundach.polecam, a cha jeszcze link http://www.ocac.pl/turystyczne.html

#6 Pit

• Administrator
  • 3431 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 824
+

Napisano 23 marzec 2011 - 10:48

Wyświetl postUżytkownik Andrzej7 dnia 22 marzec 2011 - 22:41 napisał

sprawdziłem bo miałem "przyjemność" z nich skorzystać i w miarę sprawnie poszło

Piszesz oczywiście o sposobie załatwiania formalności ubezpieczeniowych, czyli łatwość ubezpieczenia się? Ja korzystam z innej firmy która się specjalizuje w ubezpieczeniach narciarzy w pełnej opcji, do koloru do wyboru.
Tylko pozostaje kwestia tego jak dana firma zachowa się po wypadku i będzie musiała wypłacić odszkodowanie. Tego nie testowałeś? Ja też nie.
Wiesz na początku jest jak w bajce, ale co dalej? To jest prawdziwy test firmy ubezpieczeniowej......( oczywiście nie życzę ;) )

Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój...

#7 Andrzej7

• Użytkownik
  • 6 Postów:
  • Narty:Atomic
  • Imię :Andrzej
  • Ulubiony stok:Livigno
Reputacja: 4
+

Napisano 28 marzec 2011 - 08:35

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 23 marzec 2011 - 10:48 napisał

Wyświetl postUżytkownik Andrzej7 dnia 22 marzec 2011 - 22:41 napisał

sprawdziłem bo miałem "przyjemność" z nich skorzystać i w miarę sprawnie poszło

Piszesz oczywiście o sposobie załatwiania formalności ubezpieczeniowych, czyli łatwość ubezpieczenia się? Ja korzystam z innej firmy która się specjalizuje w ubezpieczeniach narciarzy w pełnej opcji, do koloru do wyboru.
Tylko pozostaje kwestia tego jak dana firma zachowa się po wypadku i będzie musiała wypłacić odszkodowanie. Tego nie testowałeś? Ja też nie.
Wiesz na początku jest jak w bajce, ale co dalej? To jest prawdziwy test firmy ubezpieczeniowej......( oczywiście nie życzę ;) )

Witaj, jak wspomniałem testowałem na sobie, nikt mi za to ekstra kasy nie dał ale, to na co byłem ubezpieczony to dostałem.
pozdrawiam

#8 JolaF

• Użytkownik
  • 54 Postów:
  • Narty:SALOMON 3V RACE
  • Imię :Jola
  • Ulubiony stok:Jest ich wiele
  • Właściciel:Współwłaściciel Optim Travel
Reputacja: 25
+

Napisano 30 listopad 2011 - 17:29

Ubezpieczenie na narty. W tym temacie wiem bardzo dużo, pewnie nie wszystko, bo to wychodzi w praniu pomimo tego, że dokładnie studiujemy warunki jakie proponują nam ubezpieczyciele. Z reguły to my wybieramy ubezpieczenia dla naszych Klientów a oni zazwyczaj patrzą na warunki dopiero jak już się coś stanie. A dzieje się niestety i to bardzo często. No i my mamy z tym kłopot na miejscu.
Wybierając ubezpieczyciela patrzymy na to co proponuje i kto go na miejscu obsługuje, bo to nie to samo. Niektóre firmy mają tę samą firmę obsługującą np.elvię więc bez znaczenia jest u kogo kupujesz.
Najważniejsza jest suma ubezpieczenia KL, bo te koszty są bardzo wysokie, najwyższe we Francji, potem Szwajcaria i najtaniej we Włoszech, Austrii nie znam. Dlatego należy się zastanowić jak sami wybieracie wariant. 10 000 euro to kwota minimalna, ale mieliśmy przypadki przekroczenia i wtedy ratuje nas tylko NFZ, jak płacimy ZUS oczywiście. Ja zawsze biorę 20 000 euro i odpukać nigdy z tego nie skorzystałam.
NNW nigdy nie zaprzątało mojej uwagi i nie wiem czy ludzie muszą walczyć czy dostają co im się należy. Wiadomo że podstawą jest dokumentacja medyczna, bez nie nic nie dostaniemy. No i zgłoszenie szkody-zawsze, u każdego ubezpieczyciela jest bezwzględnie wymagane.
Ratownictwo- zazwyczaj 5000 euro, standard u wszystkich.
Zawsze wariant z amatorskim uprawianiem narciarstwa (niestety zwyżki)
No i OC bezwzględnie polecam wszystkim, bez tego bym się nie ruszała chociaż nikomu krzywdy jeszcze nie zrobiłam, ale nasi Klienci i owszem. I tu ciekawostka , jak się stuknie dwóch z jednej grupy nic nie dostaną....OC obejmuje też demolki a raczej uszkodzenia rzeczy, co też się niestety zdarza.
Trzeba też wiedzieć, że to ubezpieczyciel decyduje o wykonaniu operacji i często bywa, że jeśli nie ma bezpośredniego zagrożenia życia , zapewnia transport, a potem to radź sobie sam...To przykre, ale prawdziwe. Zawsze należy upierać się przy konieczności operacji na miejscu. Na operację kolana czasami w kraju czeka się miesiącami, albo szybko, ale drogo prywatnie. Niektóre firmy oferują opcje kontynuacji leczenia w kraju, ale kwoty taż są dość ograniczone.
Pamiętajcie większość ubezpieczeń działa tylko za granicą, leczenie i rehabilitacja w kraju nie wchodzi w zakres świadczeń.
Nie od rzeczy jest zawsze pobrać kartę z NFZ-tu żeby nie płacić za wizyty i inne drobne (50-150 euro) zdarzenia.
W Szwajcarii trzeba zazwyczaj płacić, nie ma uproś. We Francji mogą ci nawet zarekwirować narty jak nie zapłacisz.Nie wszędzie oczywiście.
Potem wysyłasz kwity i dostajesz zwrot. I znowu to samo-koniecznie zgłoś każdą wizytę. Zanotuj numer sprawy jaką ci założą , będzie łatwiej. Dotyczy większości firm.