Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Narty dla mojej narzeczonej...

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 enduro520

• Użytkownik
  • 2 Postów:
  • Imię :emil
Reputacja: 0
+

Napisano 23 luty 2010 - 08:16

Hej, witam wszystkich narciarzy!
Piszę tutaj pierwszy raz, narciarstwo to dla mnie coś nowego, więc proszę o wyrozumiałość... :thumbsup:

Ja i moja narzeczona dopiero zaczęliśmy przygodę z narciarstwem i zastanawiamy się jak to się stało, że złapaliśmy ten klimat tak późno:) Szkoda! Zmarnowaliśmy tyle młodości :thumbsup:
I tutaj moje pytanko: czy te narty będą odpowiednie dla "bardzo kumatej" (jak to mówił instruktor) 27letniej narciarki? Wzrost 164cm, waga 50kg. Co kochani sądzicie o cenie? A może ktoś z Was kojarzy z którego sezonu jest ten model?

http://www.allegro.pl/item933629838_super_...ac1_149_cm.html

Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi, hej.

Emil

#2 Pit

• Administrator
  • 3813 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 23 luty 2010 - 08:28

Emilu, czołem.
Rozumiem że buty już ma Twoja dziewczyna i mamy się skupić na nartach ? Czy może najpierw zaczniemy od obuwia ?

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
Reputacja: 25
+

Napisano 23 luty 2010 - 09:08

Witaj Emilu... :thumbsup:

Tak się złożyło, że ja posiadam dokładnie takie same narty.... Jeśli mnie pamięć nie myli, są one z sezonu 2005/2006. Tak samo jak Wy zastanawiałam się nad ich zakupem, założyłam nawet z tej okazji kiedyś temat http://www.kochamnarty.pl/Volkl-Attiva-nar...obiet-t168.html
Poczytaj trochę, może rozwieją się Wasze wątpliwości... Od siebie mogę dodać tyle, że poza urodą zewnętrzną (ale to oczywiście kwestia gustu), są to narty których bym nie zamieniła na obecnym moim poziomie zaawansowania. Sprawdzają się rewelacyjnie na trasach przygotowanych, na skopanym śniegu również dają radę, na lodzie trzymają dość dobrze tylko że ja kupiłam nowe to i krawędzie były wzorcowe. Ogólnie prowadzi się je doskonale zarówno w skręcie długim jak i krótkim, a gdy się już wejdzie na krawędzie to zaczyna się prawdziwa frajda...
Ja polecam ale wybór oczywiście do Ciebie należy..
Powodzenia!
Ewa.

#4 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 909 Postów:
  • Narty:Fischer RC4 Race SC
Reputacja: 55
+

Napisano 23 luty 2010 - 10:35

Ewa, a co powiesz o cenie?
pozdrawiam
Jarek

#5 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
+

Napisano 23 luty 2010 - 10:51

Wyświetl postUżytkownik JarekS dnia 23.02.2010, 11:35 napisał

Ewa, a co powiesz o cenie?

Jeżeli były użyte rzeczywiście tylko dwa razy to cena nie jest wygórowana...
Ja za swoje zapłaciłam 999zł....Szukałam ich wszędzie, musiałam mieć długość powyżej 160cm i cudem znalazłam jedną nową parę w martes-sporcie...

#6 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 909 Postów:
  • Narty:Fischer RC4 Race SC
Reputacja: 55
+

Napisano 23 luty 2010 - 11:45

600 zł za używane czteroletnie narty, najniższy model w serii? Dla mnie to zdecydowanie za dużo. Ale ja akurat uważam, że sam napis "używane" powinien obniżać cenę o połowę :thumbsup:
pozdrawiam
Jarek

#7 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
+

Napisano 23 luty 2010 - 11:58

Wyświetl postUżytkownik JarekS dnia 23.02.2010, 12:45 napisał

600 zł za używane czteroletnie narty, najniższy model w serii? Dla mnie to zdecydowanie za dużo. Ale ja akurat uważam, że sam napis "używane" powinien obniżać cenę o połowę :thumbsup:

600zł pod warunkiem, że facet pisze prawdę o dwóch użyciach. Na giełdzie w Katowicach widziałam jeszcze niższy model Volkl Attiva AC, zrąbane na maxa za 500zł...
Może sprzedawca da się namówić na rabat...

Ostatnio sprzedawałam na allego buty męskie, poszły za taką cenę, że przecierałam oczy ze zdziwienia. Intersportowy (niekatalogowy) but Salomon X-wave 9 po 2 latach użytkowania (ok20 dni na stoku) za 435zł. A zakupiony był za 899zł.
Dziwny jest ten świat...

#8 enduro520

• Użytkownik
  • 2 Postów:
  • Imię :emil
Reputacja: 0
+

Napisano 23 luty 2010 - 13:29

Tak, tak Pit, buty juz są. Jakieś Heady, (nie pamiętam modelu, nie mogę sprawdzić, bo nie jestem w domu) sztywność 50, więc tak jak ma być dla świeżaków. Najważniejsze, że super pasują, ściśle przylegają i nigdzie nie uwierają itd.

Ewa, wielkie dzięki za Twoją opinię, nie ma to jak kilka słów z pierwszej ręki. Przeczytałem założony przez Ciebie wątek. Dzięki!

Czyli możemy przyjąć, że AC1 są nartami dla początkujących, ale jednocześnie nie zatrzymują nas w rozwoju i podnoszeniu techniki jazdy, spokojnie starczą na kilka sezonów. Czy dobrze rozumię?

Kochani dziękuję za odpowiedzi!!!

PS. A co myślicie o cenie (600zł)

#9 Pit

• Administrator
  • 3813 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 23 luty 2010 - 13:35

Cytat

Czyli możemy przyjąć, że AC1 są nartami dla początkujących, ale jednocześnie nie zatrzymują nas w rozwoju i podnoszeniu techniki jazdy, spokojnie starczą na kilka sezonów. Czy dobrze rozumię?

To zależy.
Jeśli Twoja Pani to Bode Miller w spódnicy
Załączony plik  bm.jpg (75,21 KB)
Ilość pobrań: 14 to nie starczą, ale jeśli jezdzi na narty okazyjnie, ferie itp. to spokojnie wystarczą. Narta kobieca, więc dziewczyna początkująca powinna być zadowolona. A co do ceny, to nie widziałem tych nart, więc się nie wypowiem.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#10 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
+

Napisano 23 luty 2010 - 21:34

Emil....spójrz na tą aukcję....cena wyższa o 99zł, narty ciut dłuższe ale....nowe
http://www.allegro.pl/item931630249_volkl_...kazja_lodz.html

Użytkownik Ewa edytował ten post 23 luty 2010 - 21:35

#11 Guest_MirekN_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 23 luty 2010 - 22:21

Wyświetl postUżytkownik enduro520 dnia 23.02.2010, 14:29 napisał

PS. A co myślicie o cenie (600zł)

za 100 wiecej mozesz miec nowe rossignol passion 1 -- 154 cm to co podała Ewa (tylko nie wiem czy nie 5 cm krótsze)
Passion Wild blizzarda (byly w forever sport za 699 nowe) idealn talia do nauki 122 / 72 / 105 dlugosc 151 albo radykalnie 143 :thumbsup: ten sam sklep ale juz 799 rossignol attraction 1 ideał 119/70/100 w skirace masz jeszcze Vision Pure
150cm za 799 ale zadzwon i sie potarguj. w skirace sa tez rossignol attraction 1 154 z tym ze uzywane http://www.allegro.pl/item926104644_rossig...cm_skirace.html ale skirace to uczciwy sprzedawca wiec jak sa ograniczenia cenowe to warto pomyslec. masz tez za 699 blizzarda x-carve 151cm 120/72/103 m z wiazaniami iq http://www.allegro.pl/item929663957_blizza...2010_151cm.html w trojansport sa juniorskie fischer competition 150cm (dla Twojej Pani moga byc) http://www.allegro.pl/item926888224_narty_...150_k_2010.html
to tak na szybko

#12 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 23 luty 2010 - 22:25

Ja skromnym zdaniem uważam, że cena za te używane narty jest za wysoka!!! Ja za swoje Volki (NOWE!!!) w zeszłym roku o tej porze zapłaciłem 669zł (w Exi-sporcie na wyprzedaży). Wydaje mi się, że nazwa Volkl tak działa na cenę tych nart :thumbsup:

Popatrz tutaj http://www.zawojski.pl/narty-rossignol-pas...-76-id-447.aspx za 150zł więcej masz nową nartę Rossignol PASSION (jak podaje sprzedawca z sezonu 09/10 - i ma o długości 146 i 154cm) - ja u niego kupowałem w tym sezonie narty dla córki i jest to sprzedawca sprawdzony przeze mnie. Wydaje mi się, że na początek to była by niezła narta, ale popytaj tych co się znają!!! Nie płać 6 stów za niepewną używkę!!! Niewiele więcej dokładając kupisz nową, a i w cenie 600 na wyprzedażach też coś znajdziesz na pewno.

P.S.
Te same Rossignolki znalazłem na allegro za 699zł
http://aukcja.onet.p...?item=927672911

Użytkownik kiedar edytował ten post 23 luty 2010 - 22:27

Żegnam!