Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Val Cenis (styczeń 2010)

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 consul

• Użytkownik
  • 1 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 19 luty 2010 - 12:05

witam
byłem w tej miejscowości w drugiej połowie stycznia 2010 . Powiem tylko jedno : WARTO ! Wybrałem się tam po wcześniejszym przejrzeniu różnych ofert i mimo dalekiej drogi nie narzekam . Byłem samochodem -jechałem tak jak proponują na forum . Włocławek ,Poznań , Berlin, dalej Norynberga za nią skręt w prawo w kierunku granicy Francuskiej , później na Berno ,Genewę i prawie na miejscu. Po drodze nocleg w Niemczech . 78 Euro za cztery osoby ze śniadaniem ( ok 10 km od trasy) . Jeżdżę już dość długo ( ok 30 lat ) byłem w różnych miejscach od Polski zaczynając idąc przez Czechy , Słowację , Austrię i powiem , że w przyszłym roku jadę tam jeszcze raz . Można upolować dobre okazje jeśli chodzi o ceny , ja płaciłem za tydzień 320 Euro za apartament ok 40 m ( teoretycznie dla 6 osób , ja byłem w cztery ) . Ceny karnetów tez nie są wysokie ( ok 140 ) w porównaniu np. z Austrią gdzie najczęściej płaciłem od 180 do 220. Trasy super , słońce świeciło praktycznie cały pobyt . Tylko nie można jechać w grudniu i lutym - tłumy , że strach się bać ( tak przynajmniej powiedziała nam mieszkająca tam od kilku lat Polka - Dorota . Pracuje w jednej z wypożyczalni a wieczorami prowadzi swój bar ) .
Wcześniej występowałem pod nikiem " grzegorz27" - ale coś przestał działać i zarejestrowałem się ponownie
pozdrawiam forumowiczów

Użytkownik consul edytował ten post 19 luty 2010 - 12:28

#2 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 19 luty 2010 - 13:48

hej Grzesiu, dzięki za relację, jak masz zdjęcia to dorzuć
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#3 kaktus

• Użytkownik
  • 17 Postów:
  • Narty:Atomic
Reputacja: 3
+

Napisano 21 luty 2010 - 19:06

Grzegorzu, mam pytanko i jednocześnie prośbę. Wybieramy się z paczką znajomych do Val Cenis w połowie marca, może dasz namiar (nazwę) knajpki, którą prowadzi wspomniana przez Ciebie Polka. Chętnie się wybierzemy i damy zarobić :hysterical: A poza tym może podpowie nam w kilku kwestiach. Z góry dziękuję i pozdrawiam!

P.S.
Też jesteśmy zakochani w tej urokliwej alpejskiej wioseczce :lusterko:

#4 Pit

• Administrator
  • 3813 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 22 luty 2010 - 09:03

Dzięki za istotne informacje. Jak napisał jabol, podeślij kilka zdjęć jeśli posiadasz.

ps.

Cytat

Wcześniej występowałem pod nikiem " grzegorz27" - ale coś przestał działać i zarejestrowałem się ponownie
pozdrawiam forumowiczów

już masz ten nick odblokowany. Za dużo razy wpisałeś błędne hasło :hysterical:

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,